SRBIJA PONOVO OSTALA BEZ MEDALJE: Nemoć "delfina" u Strazburu - Italija u polufinalu Svetske lige!

Autor:

Sport

25.07.2022

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bez drame u Francuskoj.

SRBIJA PONOVO OSTALA BEZ MEDALJE: Nemoć "delfina" u Strazburu - Italija u polufinalu Svetske lige!

Foto: Vaterpolo savez Srbije

Vaterpolisti Srbije u Strazburu

Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je u četvrtfinalu Svetske lige od selekcije Italije u Strazburu rezultatom 14:7 (3:2, 3:2, 4:2, 4:1).

Poraz naše selekcije nagovešten je već tokom prvog poluvremena. Italijani su stekli tri pogotka viška (6:3), ali je Subotić golom iz penala probudio nadu naše selekcije, tik pred odlazak na veliki odmor - 6:4.

Međutim, "azuri" su dodali gas u trećoj četvrtini, podigli su nivo koncentracije, pa su "delfini" greške skupo platili. Reprezentacija sa Apenina je sa ogromnih 10:6 ušla u završni kvartal, jednom nogom je već bila u polufinalu, te je rutinski privela posao kraju.

Najefikasniji u srpskoj reprezentaciji je bio Gavril Subotić sa dva pogotka, dok su se Petar Velkić, Đorđe Vučinić, Marko Radulović, Nemanja Vico i Vasilije Martinović upisali po jednom.

Na suprotnom kraju su najraspoloženiji bili Luka Damonte i Edoardo Di Soma koji su po triput tresli mrežu "delfina".

Vaterpolisti Srbije će u borbi za plasman igrati sa poraženim iz četvrtfinalnog meča Španija - Kanada, čiji početak je zakazan za 16 časova. Ovo je drugo vezano veliko takmičenje na kome su izabranici selektora Dejana Savića zaustavljeni u četvrtfinalu, pošto ih je u toj fazi Svetskog šampionata nedavno zaustavila Hrvatska (14:12).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading