Marković: Zaboravili smo Hrvatsku i spremamo se za Švedsku

Autor: Tanjug

Sport

13.01.2018

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski rukometaš Dobrivoje Marković, dan posle utakmice protiv Hrvatske (22:32) u Splitu, smatra da je ubedljiv poraz rezultat loših pet minuta njegovog tima u finišu prvog poluvremena, ali da veruje da ekipa može da se izdigne i pobedama nad Švedskom i Islandom prođe u drugu fazu Evropskog prvenstva.

RepublikaFoto: Starsport
Rukometaši Srbije očekuju pobedu protiv Švedske

- Kasno smo zaspali, razmišljali smo dosta o utakmici. Danas je novi dan, zaboravili smo Hrvatsku i spremamo se za Švedsku. Sinoćnja utakmica je bila čudna, dugo smo bili u egalu, a onda smo na poluvreme otišli sa pet golova minusa. U nastavku je bila rutina Hrvatske, pokušali smo da se vratimo, ali nije išlo - rekao je Marković.

Prema njegovim rečima poraz od 10 razlike je previsok s ozbirom na kompletna dešavanja na terenu Spaladijum arene.

- Izgubili smo za 10 minuta, razlika nije realna. Dosta ljudi mi je reklo da, kako je izgledalo, rezultat na kraju nije smeo da bude 10 razlike. Imamo priliku da u sledeće dve utakmice ispravimo stvari i prođemo u drugi krug.

Srbija je, pored samo četiri odbrane oba golmana, svoj prvi gol sa krila protiv Hrvatske dala tek u 52. minutu baš preko Markovića koji ima nekoliko obrazloženja za takvu situaciju.


- Takav stil igre gajimo, a i utakmica se otvorila na taj način. Imali smo prolaze za pas na širinu, ali Šešum i Nenadić su prolazili kroz sredinu, bilo je nekih penala. Sa druge strane Čupić je nekoliko puta bio blizu mene  - rekao je on.

Krilni rukometaš Zagreba naglasio je  da ništa nije izgubljeno i da duel sa Švedskom odlučuje oko prolaza dalje.

- Mnogo razloga postoji za poraz od Hrvatske, ali mislim da su poslednjih pet minuta prvog poluvremena bili prelomni. Imali smo napad za nerešeno, a onda smo počeli da prodajemo lopte i lako su nam davali golove iz kontri. Šveđani su sada ključni, a potom u slučaju pobede tražićemo bodove protiv Islanda - zaključio je Marković.

Utakmica između Srbije i Švedske biće odigrana u nedelju od 18.15 u Splitu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading