Spektakl u Austriji: Istorijska pobeda Šarla Leklera!

Autor:

Sport

10.07.2022

15:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajna trka na Red bul ringu.

Spektakl u Austriji: Istorijska pobeda Šarla Leklera!

Foto: Tanjug/AP

Vozač Ferarija Šarl Lekler pobednik je VN Austrije!

Ovo je istorijska pobeda za momka iz Monaka, pošto je po prvi put uspeo da slavi, a da nije započeo trku za pol-pozicije.

Ferstapen je krenuo sa prvog mesta, i sjajno je otvorio trku, a start je obeležio incident između Serhija Pereza i Džordža Rasela. Debilji kraj je izvukao Meksikanac, koji je kasnije morao da se povuče.

Lekler je od početka pritiskao vodećeg Maksa, i u 12. krugu ga je maestralno pretekao.

Šarl je vozio sjajnu trku i sve vreme je čuvao prednost ispred timskog kolege Karlosa Sajnca i Maksa Ferstapena.

Činilo se da će to biti savršen dan za Ferari, ali se onda dogodio novi peh za legendarnu italijansku ekipu.

Sajnc je zbog kvara na bolidu, morao da odustane od trke. Sve se to dogodilo u trenucima kada je želeo da pretekne Ferstapena. Motor je eksplodirao i zapalio se, te je bolid ostao zahvaćen plamenom dok je Sajnc pošto-poto izašao iz vozila i spasio se povreda.

Muke za Ferari su se nastavile, pa su usledili problemi sa papučicom gasa Šarla Leklera, koja u pojednim trenucima nije mogla da se kontroliše.

Ipak, vozač iz kneževine je uspeo da sačuva prednost i trijumfuje ispred Maksa. Ponovo se na podijumu našlo mesta i za Luisa Hamiltona, koji je završio na poziciji tri. Džordž Rasel je osvojio četvru poziciju, a poene su osvojili Esteban Okon, sve bolji Mik Šumaker, Lando Noris, Kevin Magnuse, Danijel Rikardo i Fernando Alonso.

U konkurenciji vozača, Maks Ferštapen vodi u šampionatu sveta sa 208 poena, 170 ima Šarl Lekler, dok je Serhio Perez trećeplasirani sa 151.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading