Delfini potopili Amere: Srbija pobedom startovala na Svetskom prvenstvu!

Autor:

Sport

21.06.2022

18:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prava goleada viđena je u Segedinu.

Delfini potopili Amere: Srbija pobedom startovala na Svetskom prvenstvu!

Foto: Starsport

Dušan Mandić

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedom je započela takmičenje na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj.

Delfini su na startu šampionata rezultatom 17:13 (5:5, 3:2, 3:3, 6:3) potopili Sjedinjene Američke Države.

Republika

Foto: Starsport

Strahinja Rašović

Prava goleada viđena je u uvodnoj četvrtini utakmice, pošto su obe ekipe čak po pet puta tresle mrežu rivala. U drugoj četvrtini je palo duplo manje golova, ali je jedan više od protivnika dala Srbija, koja je tako na poluvreme otišla sa vođstvom od 8:7.

Veći deo treće deonice je pripao Delfinima koji su u njenom završnom delu vodili 11:8, ali su poslednja dva gola u njoj postigli Amerikanci, pa je uoči poslednjih osam minuta Srbija imala gol prednsoti (11:10).

Na samom startu poslednje četvrtine je Srbija stekla tri gola prednosti i od tada su izabranici Dejana Savića jako dobro kontorlisali utakmicu do samog kraja.

Republika

Foto: Starsport

Selektor Srbije Dejan Savić

Najefikasniji u našoj reprezentaciji bio je Dušan Mandić sa četiri pogotka, dok su po tri postigli Strahinja Rašović i Nikola Lukić.

Na drugoj strani je prednjačio Aleksander Bouen sa četiri gola.

Prethodno je u našoj grupi Australija sa 10:4 pobedila Kazahstan, pa posle prvog kola Srbija zauzima drugu poziciju na tabeli grupe D zbog slabije gol razlike od narednog rivala (četvrtak, 18).

Na kraju grupne faze, prvoplasirana ekipa iz svake grupe će ići direktno u četvrtfinale, dok će druge i treće igrati u osmini finala, odnosnoplej-ofu za ulazak u osam najboljih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading