Jelenić za Republiku uoči Svetskog prvenstva: Idemo na zlato! Samo tri reprezentacije su nam rivali!

Autor:

Sport

18.06.2022

09:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek Vaterpolo saveza Srbije iskreno je pričao za naš portal.

Jelenić za Republiku uoči Svetskog prvenstva: Idemo na zlato! Samo tri reprezentacije su nam rivali!

Foto: Starsport

Viktor Jelenić

Vaterpolo reprezentacija Srbije odradila je u Beogradu otvoren trening za medije u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo koje se igra u Mađarskoj od 21. juna do 3. jula.

Tim povodom je za portal Republika.rs pričao predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić, koji je izneo svoja očekivanja.

- Kao i uvek, imamo najviše ciljeve. Reprezentacija Srbije u vaterpolu uvek ide na vrh. Uveren sam da će to sve biti dobro. Uvek je najvažnije pobediti četvrtfinalnu utakmicu, a ako se to uradi medalja je tu. Ponavljam, normalno je da mi idemo na zlato - rekao je Jelenić na početku razgovora za naš portal.

Republika

Foto: Petar Divac

Viktor Jelenić

Posle osvajanja zlata na Olimpijskim igrama u Tokiju prošlog leta, došlo je do smene generacija, pošto su reprezentativnu karijeru završili Filip Filipović, Andrija Prlainović, Milan Aleksić, Stefan Mitrović i braća Gojko i Duško Pijetlović.

- Videćemo kako će to proći. Imali smo u Podgorici te utakmice koje su prošle super, ali sad ide jedno veliko takmičenje, pa normalno da postoji pritisak, pogotovo što je to Svetsko prvenstvo.

Nema dilemu Jelenić kada su u pitanju glavni rivali Delfinima za osvajanje najsjajnijeg odličja.

- Domaćin Mađarska, Španija i Hrvatska, to je to.

Republika

Foto: VSS

Viktor Jelenić

Posle Olimpijskih igara, Svetsko prvenstvo je najveće i najznačajnije takmičenje, a od Srbije se uvek očekuje najviši plasman.

- Bez obzira na to što je šest legendi napustilo reprezentaciju, mi idemo na zlato kao i uvek. Reprezentacija Srbije je uvek u kontinuitetu osvajala medalje i ja sam uveren da će se to nastaviti. Ipak, sve je ovo priprema za Olimpijske igre koje su najvažnije takmičenje i vrh karijere svakog sportiste.

Legende koje su posle osvajanja zlata u Tokiju rekle zbogom kapicama sa nacionalnim grbom i dalje pomažu Delfinima.

- Zna se kakve su oni ličnosti i šta su uradili za srpski sport - podvukao je Jelenić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading