HOKEJ: Juniori Srbije spremni za SP, prvi duel protiv Hrvatske

Autor:

Sport

09.01.2018

15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor juniorske selekcije Srbije u hokeju na ledu Kanađanin Fred Peroun izjavio je da je ekipa spremna za prvenstvo sveta do 20 godina i da je trenutno najvažniji premijerni duel protiv Hrvatske.

RepublikaFoto: Promo foto
Juniori Srbije

Srbija je domaćin šampionata divizije 2 grupe B, sutra će otvoriti turnir protiv Hrvata, a potom slede mečevi protiv Španije, Belgije, Meksika i Turske.

- Imamo na raspolaganju 25 mladih talentovanih igrača, u trenažnom pocesu su već tri nedelje, pojedini igraju za slovenačke, hrvatske, mađarske klubove, dok jedan igrač nastupa u Švajcarskoj. Utakmica protiv Hrvatske kao startna biće veoma značajna za nastavak turnira i nadam se pobedi -rekao je Peroun Tanjugu.

On je dodao da lično ne razmišlja mnogo o protivnicima, ali da zna da se srpski i hrvatski igraci međusobno druže što je dodatni razlog da meč bude zanimljiv.

RepublikaFoto: Promo foto
Juniorska hokejaška reprezentacija Srbije

- Sad nam je najvažnija Hrvatska, a onoga trenutka kada se završi meč okrečemo se narednom rivalu Španiji, pa zatim Belgiji. Naši igrači vole da igraju kod kuće, jer je uzavrela atmosfera "Pionira" nadaleko prepoznatljiva - poručio je nekadašni A reprezentativac Srbije.

Kapiten srpske selekcije Luka Vukićević rekao je da je Hrvatska favorit, ali samo na papiru.

- Spremamo se već meseca dana, ulazimo u utakmici fizički i psihički spremni i očekujemo pobedu pred punim "Pionirom". Španija je drugi konkurtent za osvajanje medelje, ali takođe se nadam pobedi. Ostali protivnici su nešto slabiji, ali nikoga ne bi trebalo potceniti. Misliom da možemo da postignemo neki veći uspeh - istakao je hokejaš Crvene zvezde koji odlicno poznaje hrvatski tim iz slovenačke lige.

Utakmica između mladih hokejaša Srbije i Hrvatske igra se u sredu od 20 sati, a srpski tim će potom sve naredne duele igrati od 20.30 sati.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading