BRUKA I SRAMOTA! Britanci USKRATILI VIZU polovini SRPSKE tekvondo reprezentacije!

Autor:

Sport

17.05.2022

11:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš nacionalni tim osakaćen putuje na Evropsko prvenstvo (19. - 21. maj) u Mančesteru.

BRUKA I SRAMOTA! Britanci USKRATILI VIZU polovini SRPSKE tekvondo reprezentacije!

Foto: Instagram.com/draganastj.photo

Nezapamćena sramota! Tekvondo reprezentacija Srbije na Evropsko prvenstvo (19. - 21. maj) u Mančester otišla je osakaćena jer je Velika Britanija odbila zahtev za vizu polovini tima!

Put Ostrva zbog toga neče krenuti Vanja Stanković, svetska prvakinja, a pored nje u našoj zemlji ostaće i Nadiva Božanić, od koje se očekivao veliki rezultat.

Sve procedure ispoštovane su na vreme, u proces dobijanja vize ušlo se pre mesec dana, a o svemu je više rekao generalni sekretar Tekvondo saveza Srbije (TŠ) Miroslav Krklješ

On poručuje da su imali više od pet intervencija britanskoj imigracionoj centrali, da je i organizator urgirao, urgirali i ambasadi, ali, kaže, nemate kome da se obratiti pošto se javlja sekretarica, zatim vas prebace na izdavanje viza, a oni kažu “u obradi su”.

Jednostavno, ruke su nam vezane. Znali smo da će procedura vađenja viza biti komplikovana, namerno smo krenuli dosta ranije i nismo uspeli još uvek da dobijemo vize za nase sportiste – rekao je Krklješ.

Za prošlo Svetsko prvenstvo u Engleskoj, vizu nisu dobili branioci trofeja iz Irana.

Naši sportisti do sada nikada nisu imali probleme, putuju po celom svetu, u jednom mesecu su na tri lokacije, i svaki vikend u drugoj zemlji.

- Ovo je prvi put da se tako nešto dešava i mislim da je van svake pameti da sportisti ne mogu da učestvuju i da ne znaju šta će biti. Sportisti imaju spakovane stvari, a nemaju vizu još uvek. Čekaju ispred vrata ambasade da li će im neko izdati vizu ili neće - zaključio je Krklješ.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading