VELIKO PRIZNANJE ZA SRBIJU: Mirjana Đerić novi član Izvršnog komiteta Evropske federacije kompanijskog sporta!

Autor:

Sport

12.05.2022

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakva čast za srpski kompanijski sport i uopšte za našu zemlju u francuskom Bordou!

VELIKO PRIZNANJE ZA SRBIJU: Mirjana Đerić novi član Izvršnog komiteta Evropske federacije kompanijskog sporta!

Foto: Privatna arhiva

Posle prijema u evropsku i svetsku federaciju pre tri godine, Srpska federacija kompanijskog sporta kao najmlađa organizacija doživela je novi uspeh! Mirjana Đerić jednoglasnom odlukom imenovana je u novog člana Izvršnog komiteta Evropske federacije kompanijskog sporta!

U francuskom Bordou održana je Izborna generalna skupstina Evropske federacije kompanijskog sporta. Aktuelni predsednik Besame Didijer dobio je novi mandat, a na njehov predlog reizabran je i Musa Lami na mestu generalnog sekretara. Novo-staro rukovodstvo nastaviće uspešno vođenje evropskog i svetskog kompanijskog sporta, ovoga puta uz direktno učešće i jedne Srpkinje.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Mirjana Đerić je u Izvršni komitet Evropske federacije kompanijskog sporta ušla na lični predlog predsednika Besame Didijera, jednoglasnom odlukom na glasanju koje je na kraju propraćeno aplauzom.

Republika

Foto: Privatna arhiva

 

Pored nje, predstavik Srbije na Izbornoj generalnoj skupštini Evropske federacije kompanijskog sporta, u odsustvu predsednika Velizara Đerića, bio je i generalni sekretar Srpske federacije kompanijskog sporta Žarko Gvero.

Republika

Foto: Privatna arhiva

- Velika mi je čast što ću predstavljati Srbiju u ovom visokom telu evropskog kompanijskog sporta. Posle nagrade Skupštine grada Beograda za solidarnost usled pandemije kovid-19, koju sam primila u ime Srpske federacije kompanijskog sporta, prijemom u Izvršni komitet Evropske federacije kompanijskog sporta nastaviću da protežiram zdrave sportske vrednosti za dobro nacije - istakla je između ostalog Mirjana Đerić.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Pored ovog uspeha, Srbija je doživela još jednu čast. Na generalnoj skupštini verifikovano je poverenje našoj zemlji, konkretno Srpskoj federaciji kompanijskog sporta, da u martu 2024. oragnizuje 15. Evropske zimske kompanijske igre na Jahorni, koje su prethodne zime otkazane na predlog Evropske federacije kompanijskog sporta zbog pandemije koronavirusa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading