PROTIV HRVATA MEČ ŽIVOTA!

Autor:

Sport

06.01.2018

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski rukometaš Petar Nenadić izjavio je da za duel protiv Hrvatske u Splitu na Evropskom prvenstvu ne postoji veća doza motivacije i označio ga kao "meč života", kao i da veruje u podvig u vrućoj atmosferi

RepublikaFoto: Starsport
Rukometaši Srbije

- Ne treba nam veći motiv kada igraš protiv Hrvata u Hrvatskoj. Realno je da ti ne treba dodatna motivacija, posebno pred bučnom publikom u Splitu. Dosta naših igrača nije imalo priliku da igra u takvoj atmosferi, susrešće se prvi put... Za neke će biti iskustvo više, a za neke utakmica života - rekao je Nenadić pred odlazak iz Beograda na završne pripreme u Sloveniju.

Srbija je u petak poražena od Makedonije (32:29) u prijateljskom meču na Banjici, ali Nenadić naglašava da nije zabrinut.

 Nema mesta panici i negativi, još gledamo gde smo. Kada pobeđuješ misliš da je sve super, a nekad je poraz dobar pre turnira. Malo je ružno što se desio Beogradu i pred našim navijačima.


Organizator igre Fuhse Berlina izrazio je želju da "orlovi" u punom sastavu dočekaju start turnira, ali i prokomentarisao to što njegovu ekipu mnogi vide kao autsajdera.

- Žalosno je što nas svi gledaju kao autsajdere na osnovu poslednjih godina. Problem je što možemo svakog da pobedimo, ali i od svakog da izgubimo -  rekao je Nenadić.
RepublikaFoto: Starsport
Petar Nenadić

Osvrnuo se na izjavu hrvatskog golmana Mirka Alilović da "Srbija nije velesila i bauk i da u Splitu ni jače reprezentacije nemaju šta da traže.


- Imaju apsolutno pravo da pričaju tako nešto, igrali su 20 polufinala u poslednjih 15 godina. Da sam na njihovom mestu isto bih to govorio, igraju na domaćem terenu, osvojili su mnogo medalja i imaju sva prava -  zaključio je Nenadić.

Krilni rukometaš Nemanja Ilić ističe da ne postoji strah pred meč sa Hrvatskom pred 12.000 gledalaca u Spaladijum areni.

- Sve je to sport i na to smo navikli. Da li možemo da pobedimo Hrvatsku? Neće se znati do kraja meča. Bićemo spremni za početak, igramo na startu protiv jednog od favorita turnira, sve ekipe su jake, a Hrvatska možda i glavni kandidat za zlato. Ipak, nemamo strah, spremni smo na sve - zaključio je Ilić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading