Fortin obukao žutu, Kalaba plavu majicu u Bijeljini

Autor:

Sport

14.04.2022

16:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pobednik druge etape trke “Beograd - Banjaluka” koja je vožena od Obrenovca do Bijeljine je Filipo Fortin iz ekipe Maloja, a italijanski biciklista na taj način je preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu.

Fortin obukao žutu, Kalaba plavu majicu u Bijeljini

Foto: Biciklistički savez Republike Srpske

Detalj sa trke

Razloga za zadovoljstvo ima i Dušan Kalaba, koji je obukao majicu za najboljeg brdskog vozača.

Drugi na cilj u Bijeljini stigao je Marseli Boguslavski iz poljskog Mazovšea, a treći Bartoš Rudik iz ekipe Santik.

Ravničarska etapa bila je vrlo brza, a biciklisti su u najveći grad Semberije stigli u velikoj grupi. U uzbudljivom finišu Fortin je bio najbolji i odsprintao konkurente praktično za pola točka.

- Etapa je bila jako interesantna i jako lepa, srećan sam što sam zabeležio pobedu i osvojio žutu majicu. To sve ne bi bilo moguće bez pomoći mog tima, odradili su jako dobar posao u poslednjih 500 metara - rekao je Fortin.

Odličan usph ostvario je Kalaba, Banjalučanin koji je pre dve godine osvojio crvenu majicu, sada je obukao plavu.

- Prvobitan plan je bio da idemo na brdski cilj, jer znam teren unapred pa sam čekao prvi momenat da napadnem. Bilo je mnogo pokušaja, iskoristio sam priliku na nekih pet kilometara do cilja i praktično pobegao sam. Sledi najteža etapa koja ima mnogo brda i ukoliko ''preživim'' imam velike šanse ne samo za osvajanje plave, nego bih ostao u igri i za žutu majicu - rekao je Kalaba.

Sjajan domaćin ponovo je bila Bijeljina. Dosta građana se okupilo oko staze i bodrilo bicikliste, pa je gradonačelnik Ljubiša Petrović bio prezadovoljan.

- Iskoristiću priliku da čestitam pobedniku etape, a u četvrtak se vidimo na startu nimalo lake treće etape. Naravno svim biciklistima želim da ponesu najbolje moguće uspomene iz našeg grada, a mi ćemo se potruditi da snažnije podržimo biciklizam i motivišemo mlade da se profilišu kao profesionalni biciklisti - rekao je Petrović.

Direktor trke Vladimir Kuvalja rekao je da je etapa u Bijeljini premašila sva očekivanja.

- Stvarno sam presrećan zbog toga, kao i što je sve prošlo bezbedno tokom cele etape, zbog čega dugujemo zahvalnost policijama Republike Srpske i Srbije. Na samoj stazi viđena je fer i dobra borba, a dobili smo i novog nosioca žute majice - rekao je Kuvalja.

Treća etapa biće vožena sutra od Bijeljine do Vlasenice, nakon čega se karavan seli u Doboj, gde je start četvrte etape do Prijedora.

Veliko finale na rasporedu je 17. aprila na posljednjoj, petoj etapi kada će biciklisti startovati u Derventi i krenuti ka Banjaluci preko Srpca, Gradiške i Laktaša.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading