BRUKA I SRAMOTA! Srbija UCENJENA zbog tzv. Kosova!

Autor:

Sport

08.04.2022

17:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandal!

BRUKA I SRAMOTA! Srbija UCENJENA zbog tzv. Kosova!

Foto: youtube.com/printscreen

Zastava Srbije

Predsednik Atletskog Saveza Srbije Veselin Jevrosimović otkrio da je MOK vršio pristisak uoči Svetskog dvoranskog prvenstva u Beogradu.

Jevrosimović je istakao da je u slučaju njihove zabrane postojala mogućnost da cena bude previsoka za celokupan srpski sport:

Republika

Foto: Starsport

Veselin Jevrosimović

- Suočili smo se sa ozbiljnim pritiscima na naš sport. Olimpijski komitet Srbije je u januaru dobio upozorenje od predsednika MOK gospodina Baha da, ukoliko zabranimo sportistima tzv. Kosova učešće na međunarodnim takmičenjima u organizaciji Srbije, postoji mogućnost da se ceo srpski sport suoči sa ozbiljnim sankcijama. Sledeća dva međunarodna takmičenja, posle ovog upozorenja, bila su Balkansko juniorsko i Svetsko seniorsko prvenstvo u atletici. Tako da smo došli u situaciju, ničim izazvano, da se koplja lome preko atletike: ako ih pustiš - ti si izdajnik, ako ih ne pustiš - odgovaraš za sudbinu srpskog sporta. Više odgovora na ovu temu možete dobiti i od Olimpijskog komiteta Srbije, koji je i obavestio nadležne institucije, sportske saveze, kao i Srpski atletski savez o potencijalnoj opasnosti koja dolazi iz MOK-a. Srpski atletski savez kao domaćin nije mogao, niti je imao legitimitet da dozvoli ili da zabrani učešće atletičara tzv. Kosova, jer Balkansko juniorsko prvenstvo je organizovala Balkanska atletska federacija - BAF, a Svetsko atletsko prvenstvo je organizovala Svetska atletika. Kao domaćini, tražili smo i od BAF-a i od Svetske atletike da atletičari tzv. Kosova nastupe uz poštovanje zakona Republike Srbije i poštovanje nacionalnih obeležja Republike Srbije, što je od strane organizatora i ispoštovano. Nadležni sportski savezi trebalo je blagovremeno da upozore javnost o tome kakve opasnosti prete našem sportu. Navijači nisu znali pozadinu cele priče, gde je postojala pretnja suspenzije celog srpskog sporta, uključujući i fudbal, kao i učešće reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru - rekao je Jevrosimović za "Telegraf".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (3)

Loading
Hercegov grad

08.04.2022 19:09

Nedozvolite da vas psi zapada ucenjuju!

pa

09.04.2022 14:45

pustite ljde da se takmice,sta tu svi neki inat samo terate,dosadili ste ljudima s tim vec

Bagoje

09.04.2022 14:54

Dobroje kad imati.....