DAME DONELE ZLATO! Srbija osvojila petu medalju na EP!

Autor: Tanjug

Sport

27.03.2022

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentacija Srbije osvojila je drugu zlatnu, a ukupno petu medalju na ovogodišnjem seniorskom Evropskom prvenstvu u norveškom Hamaru.

DAME DONELE ZLATO! Srbija osvojila petu medalju na EP!

Foto: Streljački savez Srbije

Zorana Arunović, Jasmina Milovanović i Brankica Zarić sa evropskim zlatom

Ženska reperezetacija Srbije u sastavu Zorana Arunović, Jasmina Milovanović i Brankica Zarić u disciplini pištolj osvojila je zlatnu medalju.

Prethodno su Zorana Arunović i Damir Mikec u mešovitim parovima u gađanju vazdušnim pištoljem osvojili bronzanu medalju, zlato je uzela Teodora Vukojević (vazdušna puška), srebro Zorana Arunović (pištolj) i srebro Andrea Arsović/Lazar Kovačević (miks vazdušna puška).

Srpski trio je vrlo dobro otvorio meč za titulu, poveo sa 8:2. Italijanke su uspele da smanje zaostatak na dva poena (6:8, 7:9, 9:11), ali Srbija im nije dala da idu dalje.

Srpske reprezentativke su u tri serije za redom bile uspešnije i slavile ubedljivu pobedu 17:9.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Zorana Arunović

Ekipa Arunović, Milovanović, Zarić je napravila dva koraka unapred u poređenju sa prošlogodišnjim Evropskim prvenstvom, kada je osvojila bronzu i vratila Srbiju na tron posle dve godine pauze.

Prethodni put Srbija je bila prvak Evrope u Vroclavu 2020, poslednjem velikom takmičenju prerano preminule šampionke Bobane Momčilović Veličković.

- Uspevale smo da kontrolišemo meč. Mladi i perspektivni italijanski tim je dokazao kvalitet, jer uspeo je se vrati posle našeg dobrog početka i smanji zaostatak. Ali dale smo sve od sebe da ih zaustavimo i nismo im dozvolile da izjednače. Kada je o mom ličnom učinku reč, tri medalje u tri discipline su sjajna stvar. Kada moram da izdvojim jedno od ta tri odličja, možda bi to ipak bilo srebro, jer duel za zlato sa Olenom Kostevič je bio velika borba u kojoj su nijanse odlučivale - rekla je Arunović, koja je na ovom EP osvojila srebrno u pojedinačnom takmičenju, bronzu u miks paru sa Damirom Mikecom i zlato sa ženskim timom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading