Mali sajam sporta u Sečnju

Autor:

Sport

22.03.2022

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mali sajam sporta po prvi put je organizovan u Sečnju i izazvao je veliko interesovanje dece.

Mali sajam sporta u Sečnju

Foto: SSS

Predsesnik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković po dolasku u Sečanj doneli su koševe koji su predati Kancelariji za mlade Sečanj, a biće montirani na terenu u naselju Jaša Tomić.

Rukovodstvo SSS donelo je i dresove i sportske rekvizite za klubove u Sečnju, kao i lopte za osnovne škole sa teritorije cele opštine. 

Predsednik Štefanek je na otvaranju izrazio veliko oduševljenje brojnošću dece koja treniraju ili naprosto vole sport:

- Divno je što vidim ovoliko dece da već trenira neki sport i koliko dece je zainteresovano za sport. Vidim i roditelje koji će, nadam se, podržati svoju decu da se bave sportom. U razgovoru sa opštinskim rukovodstvom upoznat sam sa situacijom u sportu, pa se nadam da ćemo još intenzivnije sarađivati i da će se priključiti akcijama Sportskog saveza Srbije. Sportski savez Srbije će se truditi još više da pomogne svoje članice među kojima je i Sportski savez opštine Sečanj. Oprema koju smo danas doneli i Mali sajam sporta koji smo organizovali samo su smernica kako ćemo i dalje sarađivati - izjavio je Štefanek.

Štefanek je zajedno sa legendom rukometa Momirom Rnićem razgovarao sa najmlađim spprtistima na temu kako se postaje šampion. Na Malom sajmu sport u Sečnju bila je i talentovana paratekvondistkinja Violeta Todorov, mladi karatisti, fudbaleri, rukometaši i odbojkašice.

I u Sečnju su organizovana predavanja za trenere i mlade sportiste koje su organizovali Antisoping agencija Srbije i Aktivnija Srbija. Savez za predškolski sport i fizičku aktivnost održali su zajednički trening sa predškolcima u okviru akcija "Sport je važan da bi bio zdrav i snažan".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading