ZVANIČNO OTVORENO SVETSKO PRVENSTVO: Jevrosimović: Želim da se zahvalim predsedniku Vućiču, Ministarstvu omladine i sporta, Olimpijskom komitetu!

Autor:

Sport

18.03.2022

16:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U pauzi između jutarnjih i popodnevnih takmičenja prvog dana takmičenja, zvanično je otvoreno Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici u Beogradu.

ZVANIČNO OTVORENO SVETSKO PRVENSTVO: Jevrosimović: Želim da se zahvalim predsedniku Vućiču, Ministarstvu omladine i sporta, Olimpijskom komitetu!

Foto: Starsport

Takmičenja su krenula u petak ujutru od 09.35 časova i trajaće do nedelje uveče uz učešće 680 atletičara iz 137 zemalja.

Srbija ima 13 predstavnika, ali su učešće već prvog jutra završili Milana Tirnanić, Maja Ćirić i Elzan Bibić. Boško Kijanović se plasirao u polufinale trke na 400 metara, dok će prvog dana u finalu nastupiti Lazar Anić u skoku udalj. Narednih dana će nastupiti još Ivana Španović Vuleta, Asmir Kolašinac Anja Lukić, Luka Trgovčević, Jovana Ilić, Aleksa Kijanović, Angelina Topić i Milica Gardašević.

Gostima iz celog sveta se ispred domaćina obratio predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović:

- Uvaženi predstavnici Svetske atletske federacije, zvaničnici, cenjeni gosti i prijatelji, pozdravljam vas ispred Saveza i u naše ime. Ovo je prizanje ne samo za tletiku, nego i Beograd i Srbiju, koji dolaze u fokus javnosti, čast je biti domaćin, a činjenica da smo najmanja zemlja koja je organizovala takmičenje je dokaz kakav renome imamo. Gledaćemo svetske rekordere i olimpijske šampione, a rame uz rame će se boriti i naši najbolji atletičari. Ispunjen sam ponosom što smo atletiku vratili na staze slave, što smo uz pomoć države izgradili infrastrukturu i to je dalo rezultate koje sada imamo. Atletika je kompleksan sport, radili smo najbolje što smo mogli, ne bi bilo rezultata bez naših talentovanih atletičara, njihovi rezultati su nas postavili na mapu sveta. Kao čovek koji je deo svoje energije dao atletici, ponosan sam na sve što smo uradili. Evorpsko dvoransko prvenstvo i Svetsko dvoransko prvenstvo su nekada bile stvari o kojima smo mogli da maštamo, sada je to stvarnost. Želim da se zahvalim predsedniku Vućiču, Ministarstvu omladine i sporta, Olimpijskom komitetu i sponzorima.

- Nadam se da ćete uživati gledajući nadmetanje i da će naši atletićari pokazati da su u samom vrhu. Sportska borilišta treba da budu jedina borilišta gde će se voditi borbe. Upućujem molbu svima, da vide sav besmisao ratnih sukoba, a borbe prepuste sportistima. Hvala- poručio je Veselin Jevrosimović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading