DŽABE SMO SE RADOVALI: Ranije donešena odluka je preinačena, veliko takmičenje ipak neće biti ovde održano! Međunarodna organizacija je bila neumoljiva!

Autor:

Sport

05.03.2022

22:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija će od 6. do 15. jula biti domaćin Evropskog prvenstva za mlade. Umesto u novosadskom SPENS-u, kako je prvobitno planirano, turnir će biti održan u Štark areni u Beogradu.

DŽABE SMO SE RADOVALI: Ranije donešena odluka je preinačena, veliko takmičenje ipak neće biti ovde održano! Međunarodna organizacija je bila neumoljiva!

Foto: TANJUG/ Nikola Anđić

Nakon što su predstavnici Evropske stonoteniske federacije početkom februara obišli dvorane, ustanovili su da SPENS nema klimatizaciju i da organizatori, u najboljem slučaju, mogu garantovati svega šest stepeni nižu temperaturu od spoljašnje.

S obzirom da je prosečna temperatura u Novom Sadu u julu prošle godine bila 29 stepeni, ETTU je odlučio da SPENS ne može biti domaćin.

Stonoteniski savez Srbije je Evropskoj federaciji ponudio i novosadski Sajam kao opciju, ali i ta dvorana zahteva značajna ulaganja kako bi bila spremna za šampionat Evrope, pa je kao jedini izbor ostala "Štark arena" u Beogradu.

Iz ETTU poručuju da je Štark arena fantastična dvorana i da je neophodno manje ulaganja nego u Novom Sadu da bi u potpunosti bila spremna za turnir. Pomenuli su i smeštajne kapacitete po kojim je prestonica takođe u prednosti u odnosu na Novi Sad.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading