PRESEDAN: Rusija organizuje SOPSTVENE Paraolimpijske igre!

Autor:

Sport

05.03.2022

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snašli se.

PRESEDAN: Rusija organizuje SOPSTVENE Paraolimpijske igre!

Foto: Tanjug/AP

Rusija je odlučila da u Sočiju organizuje takmičenje za ruske i beloruske paraolimpijce.

TASS prenosi da je ovakva odluka doneta zbog toga što su ruski i beloruski sportisti izbačeni sa Zimskih paraolimpijskih igara u Pekingu.

- Takmičenja u kojima će učestvovati ruski i beloruski sportisti održaće se na olimpijskim objektima u Sočiju. Razgovara se o datumima i nazivima takmičenja - rekao je izvor.

Nekoliko dana pre početka takmičenja u Pekingu Međunarodni paraolimpijski odbor (IPC) je odlučio da izbaci ruske i beloruske sportiste sa invaliditetom nakon što je Rusija započela invaziju u Ukrajini.

IPC je prvobitno doneo odluku da Rusija i Belorusija mogu učestvovati, ali pod neutralnim nazivom i pod paraolimpijskom zastavom. Samo 24 sata kasnije krovna organizacija sporta osoba s invaliditetom je promenila odluku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (2)

Loading
bager

05.03.2022 20:53

Neka pozovu i azijske ucesnike,,pa ce te igre biti isto velike i jos humanije od olimpijskih politickih igara pod americkom upravom i palicom

milan lala

06.03.2022 12:06

Lepa vest