JOVANA BEZ LIMITA U 2022. Naredna stanica Balkanijada

Autor:

Sport

04.03.2022

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od početka 2022. atletičarka Jovana Delić (20) kao da je u oblacima. Perspektivna skakačica uvis prerasla je omladinsku školu Crvene zvezde i nedavno postala najbolja u državi u konkurenciji seniorki ostvarivši ujedno i lični rekord skokom od 1,87 cm. I već crta nove visinske domete. Zasad je, kako kaže, u fokusu Balkanijada u Istanbulu

JOVANA BEZ LIMITA U 2022. Naredna stanica Balkanijada

Foto: athletic.org

Jovana Delić

Samo u tekućoj kalendarskoj godini popravljala je rezultat za čak sedam santimetara.

- Prvi put na Balkanijadi učestvujem kao seniorka. U mlađim kategorijama sam išla više puta i bila sam vicešampionka 2018. Iste godine sam ispunila normu za Evropsko prvenstvo i stigla do finala. Osim toga, kao najveći uspeh dosad izdvojila bih lični rekord od 1,87 pre nekoliko dana - kaže Jovana i dodaje:

Republika

Foto: athletic.org

 

- Imam velike šanse da se popnem na pobedničko postolje u Turskoj. Medalja u seniorskoj konkurenciji bi mi mnogo znacila. Normu za Evropsko već sam ispunila, trudiću se da što bolje prođem na Balkanijadi i onda za kraj, ako bog da, Svetsko prvenstvo. Budući da smo domaćini jedna takmičarka dobiće pozivnicu da učestvuje - ushićeno će srpska atletičarka.


Član je AK Crvena zvezda već devet godina, ali ne zapostavlja obrazovanje.

- Počela sam u Zvezdi kod legendarnog trenera Aleksandra Obradovića Bambija. Nakon šest godina prešla sam kod Stevana Grujića, da bi od septembra prošle godine počela kod Vasa Komnenića. Žao mi je što trener neće moći sa mnom na Balkanijadu, mnogo bi mi značio tamo. Na drugoj sam godini DIF, a honorarno radim i u jednoj školici sporta za decu od prvog do trećeg razreda osnovne škole – otkriva šampionka Srbije.
Republika

Foto: athletic.org

 

Veoma poštuje našu Ivanu Španović i sve što je uradila za srpsku atletiku, ali ugleda se na sportistkinju iz susedstva.


- Kada sam bila mlađa ugledala sam se na hrvatsku skakačicu uvis Blanku Vlašić. I dan-danas je obožavam, iako se ne takmiči profesionalno već trenira samo za svoju dušu. Blanka je oduvek moj idol – ističe Delićeva.

Podsetimo, Vlašićeva je sa 2,08 cm vlasnica drugog najboljeg rezultata u istoriji ženskog skoka uvis.
Republika

Foto: athletic.org

 

- Sanjam, naravno, i o Olimpijskim igrama jednog dana. Ali to je zasad daleko pošto je norma za najveća takmičenja 1,96 cm. Maštam o tome, zamišljam sebe s medaljom oko vrata na Igrama, to bi bio vrhunac karijere – zaključila je Jovana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading