Prvi ovogodišnji Mali sajam sporta održan u Kovinu!

Autor:

Sport

02.03.2022

15:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi ovogodišnji Mali sajam sporta u organizaciji Sportskog saveza Srbije i Ministarstva omladine i sporta održan je u opštini Kovin.

Prvi ovogodišnji Mali sajam sporta održan u Kovinu!

Foto: SSS

Detalj sa sajma sporta

Domaćini, Sportski savez opštine Kovin i lokalna samouprava, pozvali su sportske klubove, osnovce i predškolce i obezbedili salu za predavanja u okviru novog Sportskog centra kako bi 2022. godinu započeli u znaku sporta. Upravo predavanja, koja su održali doc. dr Srđan Marković ispred organizacije Aktivnija Srbija na temu "Osnove kondicionog trenera sportista" i prof. dr Milica Vukašinović Vesić ispred Antidoping agencije Republike Srbije sa temom "Osnove borbe protov dopinga u sportu", obogatila su program Malog sajma sporta i biće održana u svim gradovima i opštinama u kojima su planirani Mali sajmovi sporta ove godine. 

Sportska sala OŠ "Đura Jakšić" bila je popunjena do poslednjeg mesta decom koja su želela da se oprobaju u sportovima. Stotinu mališana iz Predškolske ustanove "Naša radost" vežbali su uz Savez za predškolski sport i fizičku aktivnost u okviru projekta "Sport je važan da bi bio zdrav i snažan". Na otvaranju Malog sajma sporta decu je pozdravila ispred opštine Kovin, narodna poslanica, Violeta Ocokoljić, a događaj je svečano otvorio predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek. Štefanek je sa najmlađima razgovarao na temu "Kako se postaje šampion", a deca su imala mnoštvo pitanja za olimpijskog i svetskog šampiona. Štefanek se osvrnuo na važnost održavanja Malog sajma sporta

- Za decu je najvažnije da počnu da treniraju neki od sportova. Kroz sport se uče zdravom životu, stiču radne navike i postaju bolji ljudi. Zato će se Sportski savez Srbije, zajedno sa Ministarstvom omladine i sporta i Olimpijskim komitetom, svim silama truditi da obezbedi deci što bolje uslove za trening i promoviše sport - predsednik Štefanek je dodao da se Sportski savez Srbije, na čijem je čelu, trudi da svake godine uvede neku novinu

- Ove godine želimo da edukujemo trenere i mlade sportiste. Zato pre Malog sajma sporta organizujemo predavanja. Uvek razmišljamo o povećanju broja Malih sajmova. Takođe razgovor sa decom i prilika da pitaju šta ih sve zanima vezano za treninge je najbolji način da se zainteresuju i počnu da treniraju - zaključio je Štefanek. 

Malom sajmu sporta prisustvovali su i generalni sekretar Sportakog saveza Srbije Goran Marinković, generalni sekretar Sportskog saveza Vojvodine Mladen Stojšin, Predsednik skuoštine opštine Zoran Bradanji, predsednik Sportskog saveza opštine Kovin Saša Đorđević i istaknuti sportista Predrag Đondović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading