Sve spremno za turnir "Četiri skakaonice", NEMCI MERKAJU TRON!

Autor:

Sport

28.12.2017

22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U petak u Oberstdorfu počinje novo, 66. izdanje tradicionalne novogodišnje turneje Četiri skakaonice u ski skokovima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Četiri skakaonice oduvek su bile propraćene širom sveta

Oberstdorf, Garmiš-Partenkirgen, Insbruk i Bišofshofen su vrhunac svake sezone sa ski-skakače, pa i generalno skijaške, a za skakače su skoro jednako važan događaj kao i Olimpijske igre. Neretko se pobednik na Četiri skakaonice duže pamti i o njemu se više priča kao o šampionu nego o osvajačima zlatnih medalja sa OI. 

Nakon što je Jane Ahonen osvojio titulu 2008. godine, duži niz godina su ovim turnirom dominirali Austrijanci, da bi u poslednje dve godine titulu osvajali Slovenac Peter Prevc i Poljak Kamil Stoh.

Ove godine Nemci imaju velike planove, još od legendarnog Svena Hanavalda nisu imali skijaškog šampiona, ali je od tada prošla bezmalo decenija i po, previše za naciju sa takvom tradicijom u ovom sportu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Dvadesetšestogodišnji Rihard Frajtag će biti u centru pažnje, s obzirom da je ubedljivo prvi u generalnom poretku SK sa 151 bodom više od najbližeg konkurenta. 

- U odličnoj sam formi, miran sam i opušten pred Četiri skakaonice. Ne osećam pritisak. Radiću na nekim detaljima - rekao je Frajtag, koji je 2015. pobedio u Insbruku.

Glavni konkurenti biće mu momci koji su se prošle godine žestoko borili za slavu na legendarnoj turneji – branilac titule Stoh, pobednik na dva prošlosezonska takmičenja Norvežanin Danijel-Andre Tande, te Austrijanac Štefan Kraft. 

- Ne razmišljam o odbrani titule. Svaka godina je drugačija. Naša forma i novo nastupa se konstantno menjaju, jer se sve brzo razvija. Četiri skakaonice su posebne, pre svega zbog ogromne pažnje medija, pa nam je mnogo teže. Svakog dana se takmičimo, sa minimum pauza, a potrebno je stalno biti koncentrisan - rekao je Stoh. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading