NOVA ZVEZDA JE ROĐENA: O njemu će se tek pričati u godinama koje dolaze!

Autor:

Sport

23.02.2022

07:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šahovsko nebo iznedrilo je novu, možda buduću najsjajniji zvezdu. Mladi Indijac je šokirao svet.

NOVA ZVEZDA JE ROĐENA: O njemu će se tek pričati u godinama koje dolaze!

Foto: pixabay.com

Šesnaestogodišnji Ramešbabu Pragnanandhaa zapanjio je Magnusa Karlsena u nedelju, pobedivši "svetskog broja 1" na turniru "Eirtings Masters".

Praggnanandhaa, zvani Prag i pored svoje mladosti i neiskustva ostao hladan i pribran, dok je sa druge strane Karlsen pravio greške nesvojstvene svetskom šampionu. Pokušavao je Karles da se vrati u meč, ali je na kraju morao da pruži ruku boljem na brzopoteznom šahovskom turniru.

 

 

Nakon meča i ostvarenog velikog trijumfa, mladi indijski šahista je u čudu samo pokrio usta, jer je i sam bio svestan da je od tog momenta postao šahovska senzacija i nova superzvezda. Inače Pragnanadhaa je najmlađi igrač koji je savladao Karlsena od kada je on 2013. godine postao svetski šampion, a takođeje postao tek treći indijski velemajstor koji je pobedio Norvežanina posle Višvanatana Ananda i Pentale Harikrišne.

Nakon senzacionalnog trijumfa, šesnaestogodišnji šahista je kratko izjavio:

- Samo sam veoma srećan!

Inače, 2016. godine Pragnanadhaa je postao najmlađi internacionalni majstor u istoriji šaha. Tada je imao svega deset godina, a mnogi su već tada predviđali da bi mogao da bude kandidat za titulu u godinama koje dolaze.

Čuveni šahista Višvanatan Anand je na svom Tviter nalogu povodom ovog meča napisao:

- Ovo je veoma dobar dan za Praga. Uvek sam bio ponosan na naše talente.

 

 

Pragov uspeh prokomentarisao je u Sačin Tendulkar, indijski igrač kriketa koji se smatra jednim od najboljih svetskih udarača svih vremena:

- Najbolje želje za dugu i uspešnu šahovsku karijeru koja je pred nama. Učinili ste Indiju ponosnom - napisao je Tendulkar.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading