ISTORIJSKI REZULTAT: Srbijo, raduj se!

Autor:

Sport

21.02.2022

21:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ženska vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo u Splitu, pošto je zauzela drugo mesto na kvalifikacionom turniru u Zrenjaninu.

ISTORIJSKI REZULTAT: Srbijo, raduj se!

Foto: Starsport

Srpske vaterpolistkinje su posle poraza od Grčke u prvom kolu ostvarile tri sigurne pobede, savladale su Švajcarsku 17:11, Belgiju 19:7 i, u odlučujućem meču, Tursku 22:4, pa su zasluženo ostvarile plasman na Šampionat Evrope, četvrti put u nizu, pošto su učestvovale i 2016. u Beogradu, 2018. u Barseloni i 2020. u Budimpešti.

Pre toga ženska reprezentacija Srbije deset godina nije učestvovala na velikim takmičenjima, još od Evropskog prvenstva u Beogradu 2006. godine.

Reprezentaciju Srbije u Zrenjaninu su predstavljale: Vanja Lazić (Crvena zvezda), Nikolina Travar (Vojvodina), Nada Mandić (Barseloneta), Janja Kaplarević (Steaua), Jelena Vuković (Orizonte), Anja Švec (Vojvodina), Iva Lujić (Crvena zvezda), Lolita Avdić (Vojvodina), Jana Lujić (Crvena zvezda), Kristina Miladinović (Partizan), Nađa Novaković (koledž SAD), Hristina Ilić (Crvena zvezda) i Ana Milićević (Partizan).

Kroz pripremni period uz ekipu je bio i stručni štab, u kojem su: Selektorka Dragana Ivković, treneri Ivana Ćorović, Marko Janković, Ivan Filipić i Ivan Srdanov (kondicioni trener), Miroslav Tomović (trener golmana) i Dragana Ivković (fizioterapeut).

Pored Srbija, na Evropsko prvenstvo se plasirala Grčka sa sve četiri pobede, odnosno Nemačka i Rumunija, koje su igrale na turniru u Bukureštu. U martu se igra još jedan turnir na Malti, gde pored domaćina učestvuju Francuska, Izrael i Portugal.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading