TAKO BLIZU, A TAKO DALEKO: Evropa jeste MERILO VREDNOSTI, pokazala je da je VRH i dalje NEDOSTIŽAN!

Autor:

Sport

19.02.2022

22:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U aktuelnoj sezoni srpski klubovi u evropskim takmičenjima postižu zapažene rezultate.

TAKO BLIZU, A TAKO DALEKO: Evropa jeste MERILO VREDNOSTI, pokazala je da je VRH i dalje NEDOSTIŽAN!

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde već su obezbedili plasman među 16 najboljih ekipa UEFA Lige Evrope, Večiti rival Partizan na pragu je da ostvari isti rezultat u trećem po rangu evropskom klupskom fudbalskom takmičenju. Košarkaši crveno i crno-belih postižu zavidne rezultate u Evroligi, odnosno Evrokupu, vaterpolisti Novog Beograda, Crvene zvezde i kragujevačkog Radničkog na pravi način reprezentuju Srbiju u evropskoj eliti, odbojkašice Uba i odbojkaši Vojvodine pokazali su Evropi zašto se ova država smatra zemljom odbojke,...

Ipak, najveći ovosezonski uspeh kada su Evro kupovi u pitanju, ostvarile su stonoteniserke Novog Sada.

Ekipa iz „srpske Atine“ stigla je na korak od velikog finala Kupa Evrope, ali nakon ostvarenog rezultata u prvom susretu polufinala, izvesno je da će borba za trofej ove godine ostati samo nedosanjani san.

STK Novi Sad je doživeo poraz u prvom meču polufinala Kupa Evrope od španske Kartahene rezultatom 3:1.

Pred velikim brojem gledalaca u Novom Sadu, prve su snage odmerile Aneta Maksuti i Maria Ksiao. Bilo je to fantastično izdanje Maksuti koja je u tri seta dobila reprezentativku Španije i na najbolji mogući način otvorila polufinale.

Međutim, evropska šampionka iz 2013, Li Fen, u sledećem susretu sa 3:0 nadvisila je Tijanu Jokić i donela izjednačenje Kartaheni.

Reka Bezeg u trećem okršaju nije imala pravo rešenje za defanzivu Silvije Erdelji De Souze, te je i ona pretrpela poraz u tri seta, što je gostujućoj ekipi donelo, ispostaviće se, nedostižnih 2:1.

Tačku na prvo polufinale stavila je Li Fen koja je savladala Maksuti sa 3:0, ali je u prva dva perioda igre srpska igračica imala šanse da povede u setovima.

Ostaje nam da vidimo da li će Novosađanke uspeti 24. februara u Španiji do senzacije i obezbede plasman u veliko finale stonoteniskog Kupa Evrope.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading