Gajić: Na korist klubovima i reprezentacijama

Autor:

Sport

27.12.2017

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbojkašice Srbije ostvarile su najveći uspeh od svih nacionalnih selekcija osvajanjem zlatne medalje na Evropskom prvenstvu. Koliko je ekipa Zorana Terzića bila uspešna ove sezone goveri i podatak da je osvojila i bronzu na Gran Priji i bez izgubljenog seta trijumfovala na kvalifikacionom turniru za Svetsko prvenstvo.

RepublikaFoto: instagram.com/ gugica3
Odbojkaška reprezentacija Srbije

Odbojkaši su se minule sezone okitili bronzom na kontinentalnom šampionatu.

- Zaista je impresivno videti uspehe koje smo ostvarili. Ne bih ponavljao šta je sve urađeno, već bih se okrenuo onom što dolazi. Čeka nas Liga nacija, koja počinje umesto Svetske lige i Gran prija, a mi smo jedna od 12 zemalja koje su potpisale sedmogodišnji ugovor. Takmičenje će trajaće pet vikenda i objavljujem da će po jedan u muškoj i ženskoj konkurenciji biti održan kod nas.

- Pored tog takmičenja, do koga nam je veoma stalo jer se boduje za rang liste za Olimpijske igre, očekuju nas dva Svetska prvenstva. Imaćemo 140 i 170 dana aktivnosti - naglasio je predsednik Zoran Gajić, te dodao:

RepublikaFoto: ossrb.org
Odbojkašice Srbije

- Imamo klupsku problematiku i zahvaljujem svim igračima, igračicama, trenerima i sponzorima zahvaljujući kojima možemo da ostavrimo. Mi krećemo u reorganizaciju domaćih klupskih takmičenja. Želimo televizičniji i zanimljivihi sport, da se utakmice završavaju u pet setova. Preko 50 se završava posle tri seta što nije nikome zanimljivo.

Najavio je Gajić i veliki projekat, kojim bi srpska odbojkaška porodica trebalo da dobije nacionalni trenažni centar.

- Dobili smo od predsednika Vučića i Vlade dozvolu da gradimo nacionalni trenažni centar, nadamo se da ćemo u njemu završne pripreme za Olimpijske igre 2020. obaviti u njemu. Trenutno tražimo lokaciju. Cilj je da budemo na korist i klubovima i selekcijama - istakao je na kraju predsednik Gajić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading