PO UGLEDU NA NAJVEĆE SVETSKE KLUBOVE: Večiti rivali se u inostranstvu bore za TROFEJ! Kakva će biti reakcija DELIJA I GROBARA?

Autor:

Sport

16.02.2022

20:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi put u istoriji, Večiti derbi koji će direktno odlučivati o trofeju odigraće se van teritorije Srbije.

PO UGLEDU NA NAJVEĆE SVETSKE KLUBOVE: Večiti rivali se u inostranstvu bore za TROFEJ! Kakva će biti reakcija DELIJA I GROBARA?

Foto: Starsport

Naime, u finalu Ragbi 13 Balkan Super lige sastaće se beogradki Večiti rivali, RLK Crvema zvezda i R13K Partizan 1953. Duel koji će odlučiti o novom šampionu Balkana odigraće se u Budvi na stadionu “Lugovi”, stadionu nekadašnjeg Fudbalskog kluba Mogren.

 

 

Treba napomenuti da je ovo četvrto izdanje regionalnog ragbi takmičenja, a upravo su crveno I crno-beli osvajači svih dosadašnjih trofeja.

U premijernom izdanju Balkan Super lige 2017. godine, ragbisti Partizana su u finalu savladali Večitog rivala. Na “BASK Areni” u Beogradu, crno-beli su slavili rezultatom 32:26.

Naredna dva takmičenja pripala su Crvenoj zvezdi. Oni su 2018. godine na stadionu Sportskog centra “Inge” na Zvezdari ostvarili ubedljiv trijumf rezultatom 30:6, da bi godinu dana kasnije na istom mestu crveno-beli slavili rezultatom 52:30.

Te 2019. godine održana je I poslednja Balkan Super liga, a takmičenje prethodnih godina nije održavano usled svetske pandemije virusa COVID-19.

Takođe treba dodati da  su tokom prethodnih godina u ovom takmičenju učestvovali klubovi iz Srbije, Crne Gore, Bosne I Hercegovine, Bugarske, Turske, Grčke, Albanije, Severne Makedonije I Italije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading