PARTNERSTVO U OBLASTI SPORTA: Ministar Udovičić sastao se sa ambasadorkom sporta Francuske!

Autor:

Sport

10.02.2022

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Na sastanku u Vladi Republike Srbije, danas su Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i Ambasadorka sporta Republike Francuske Lorans Fišer razgovarali o aktuelnim sportskim temama, intenziviranju saradnje u oblasti sporta između Srbije i Francuske, kao i Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama čiji će Pariz biti domaćin 2024. godine.

PARTNERSTVO U OBLASTI SPORTA: Ministar Udovičić sastao se sa ambasadorkom sporta Francuske!

Foto: Tanjug

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić istakao je da su i međusobne razmene znanja, iskustava i informacija od velikog značaja za razvoj i srpskog i francuskog sistema sporta i da Srbija ima da ponudi i infrastrukturne i kadrovske kapacitete za dalje unapređenje odnosa. Ministar je naglasio da je Multifunkcionalna dvorana u Beogradu, koja će biti otvorena narednog meseca, projektovana po uzoru na francuski „INSEP”, kampus na periferiji Pariza, koji je prepoznatljiv po jedinstvenoj i modernoj sportskoj infrastrukturi.

Gospođa Fišer istakla je da Pariz ima za cilj da bude domaćin najodrživijih Igara svih vremena, u potpunosti usklađenih sa ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih nacija, pozvala ministra Udovičića da poseti Francusku i ponudila otvoreni poziv da srpski olimpijci izaberu tu zemlju za pripreme pre Olimpijskih igara u Parizu.

Sagovornici su konstatovali da su dve zemlje uspostavile delotvornu dinamiku i kontinuitet institucionalne saradnje u oblasti sporta i zaključili da će sve zajedničke aktivnosti planirane za budućnost zasigurno ojačati strateško partnerstvo i tradicionalno blisko prijateljstvo Srbije i Francuske.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading