LANČANA TRAGEDIJA: Crni dani su pogodili ovaj sport!

Autor:

Sport

07.02.2022

17:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvezde bodibildinga Tom Prins i Ešli Gerhart umrli su za nekoliko dana u najnovijoj tragediji koja je pogodila ovaj sport.

LANČANA TRAGEDIJA: Crni dani su pogodili ovaj sport!

Foto: pixabay.com

Sveće, ilustracija

Prošlo je samo nekoliko meseci od smrti Šona Rodena koji je doživeo srčani udar i Džona Medouza koji je umro od krvnog ugruška.
Atletičar iz Virdžinije Prins (52) preminuo je 5. februara.

Profesionalnu karticu stekao je nakon NPC nacionalnog prvenstva 1997. pre nego što je debitovao na takmičenju Međunarodne federacije bodibildinga i fitnesa 1999. godine.

Ali, zvezda je bila primorana da se povuče 2002. godine zbog problema sa bubrezima koji su bili uzrokovani genetskim stanjem krvi.

Prinsova smrt dolazi samo nekoliko dana nakon što je bodibilding zajednicu potresla smrt Ešli Gerhart. Pro-bodibilderka je preminula 29. januara, objavila je njena sestra na internetu.
Umrla je u snu, ali uzrok smrti trenutno ostaje nepoznat.

Sportistkinja je 2018. stekla svoju profi karticu i takmičila se u industriji deset godina.

U dirljivom odavanju počasti na Fejsbuku, njena sestra Obri Rouds rekla je da je porodica „bez odgovora“, ali je rekla da se oseća smireno jer Ešli nije bolovala.

Industrija bodibildinga je duboko potrešena nakon smrti Rodena i Medousa prošle godine.

Nakon toga, velika pažnja je psvećena životima zvezda bodibilding industrije i pritiscima da telo mora izgledati savršeno.

Mnogi su smatrali da sa mišićima i zategnutim telom, svi oni izgledaju više nego zdravo, ali kako je pokojni bodibilder Rič Pijana 2016. priznao da upotreba steroida – za koje kaže da je široko rasprostranjena i skoro neizbežna za profesionalce – „povređuje vaše telo“.

Pijana, koja je umrla 2017. dve nedelje nakon što je stavljena u indukovanu komu, izjavila je:

- Ako imate izbor da ostanete prirodni ili da uzimate steroide, ostanite prirodni. Nema razloga da koristite steroide, time samo povređujete svoje telo, povređujete sebe.

Međutim. postoji i mišljenje da ukoliko želite profesionalno da se bavite ovim sportom u jednom momentu ćete morati da se prepustite steroidima, isticao je sada već pokojni takmičar često.

Policajci su u kući pronašli flaše testosterona i belog praha, a njegova devojka Šanel priznala je da je sokovao više od 20 godina.

Roden, koji je 2018. postao najstarija osoba koja je osvojila prestižnu titulu Mister Olimpija sa 43 godine, u novembru je doživeo fatalni srčani udar. Nekoliko sati pre nego što je umro, objavio je o tome da neko brine za njegovo srce.

Roden je rekao:

- Budite sa nekim ko će se brinuti o vama. Ne materijalistički, već brine o vašoj duši, vašem blagostanju, vašem srcu i svemu što ste vi - navodi se u citatu.

Nakon Medousove smrti u avgustu, fanovi su spekulisali da je njegova smrt možda bila povezana sa srčanim udarom koji je bodibilder doživeo početkom prošle godine nakon karijere koja je trajala 30 godina.

Sportista je preminuo nakon pretrpljene plućne embolije.

U julu, bodibilderka Odalis Santos Mena, 23, doživela je srčani zastoj i umrla je nakon neuspešne operacije. Mrtvozornici su ukazali na smrtonosnu kombinaciju steroida koji je Mena uzimala i anestetika, prenosi "Nju Jork Post".

I nisu samo afirmisane zvezde te koje podležu pritiscima.

Engleski vicešampion Ben Harnet (37), umro je 2019. nakon što je uzeo steroide pre takmičenja u bodibildingu. Bio je oženjen manje od godinu dana i imao je petomesečnu devojčicu.

Mrtvozornik Erik Armstrong je rekao:

- Bio je ponosan na svoje telo, ali je postao "preponosan i u pokušaju da maksimalno iskoristi svoje telo, počeo je da koristi steroide. Iskreno se nadam da će, ako ništa drugo, Benova smrt odjeknuti u svetu bodibildinga i da ljudi shvate rizik koji preuzimaju. Ovo je gubitak života koji nije trebalo da se dogodi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading