OGLASILA SE FINA: Svetsko prvenstvo u vodenim sportovima biće održano ove godine

Autor:

Sport

07.02.2022

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mađarski premijer Viktor Orban i predsednik FINA Husain Al Musalam objavili su da je postignut dogovor da Budimpešta organizuje Svetsko prvenstvo u vodenim sportovima od 18. juna do 3. jula 2022. godine.

OGLASILA SE FINA: Svetsko prvenstvo u vodenim sportovima biće održano ove godine

Foto: Tanjug/AP

Odluka je doneta nakon zasedanja FINA Biroa, a uprkos prvobitnim najavama da će biti odloženo za 2023., sada je rečeno da će se šampionat ipak održati ove godine.

Fukuoka će ostati domaćin planetarne smorte naredne godine, ali će najbolji takmičari sveta u vodenim sportovima imati priliku da se takmiče i tokom ove.

Novi dogovor i nova odluka će sigurno doneti do novih pomeranja termina u LEN Ligi šampiona, a vaterpolisti će ipak imati tri velika takmičenja u 2022. godini. Svetsku ligu koja je počela, Svetsko prvenstvo u Budimpešti, a nedugo zatim i Evropsko prvenstvo u Splitu.

Čelnici FINA su naglasili da će pomno pratiti situaciju u vezi sa koronavirusom, da će se ponašati fleksibilno, da će tražiti najbolja moguća rešenja, kako za organizatore, tako i za sportiste.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading