VUKIĆEVIĆ SE TEMELJNO SPREMA! Ima nade za Srbiju u Pekingu!

Autor:

Sport

03.02.2022

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš skijaš Marko Vukićević imao je prvi zvanični trening spusta pred prvi nastup na Zimskim olimpijskim igrama (nedelja, 4h)

VUKIĆEVIĆ SE TEMELJNO SPREMA! Ima nade za Srbiju u Pekingu!

Foto: Tanjug

Vukićević je ostvario 52. vreme u konkurenciji 56 takmičara sa 1:52.98. Najbrži je bio Švajcarac Stefan Rožentan sa 1:44, drugi je bio Španac Adur Ečesareta, a treći Italijan Krištof Inerhofer.

Drugi trening na programu je u petak, treći u subotu, a takmičenje je zakazano za nedelju, u 4.00 po našem vremenu.

Naš skijaš je podelio svoje prve utiske nakon završenog treninga i izneo svoje planove za nastup u spustu kojim će otvoriti takmičarski deo Igara u Pekingu za naš tim.

- Staza je prilično zahtevna, prava olimpijska. Mnogo je teža staza nego na prošlim igrama, zahtevnija, strmija. Nekako ima više terenskih promena i skokokva. Ja sam danas hteo da malo upoznam tu stazu, ovo mi je, kao i drugima, bio prvi spust na ovoj stazi u uslovima koji će vladati na trci. Želeo sam da se prilagodim bolje za sledeće dane. Narednih dana ću probati da dodajem brzinu i da dovedem sebe u situaciju da na trci se od starta 'gurnem' maksimalno i da pokažem sve što mogu u trenutku kada je to najvažnije- rekao je Vukićević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading