PROFESIONALNI KOLEKCIONAR NAGRADA I TROFEJA: Još jedno priznanje za srpskog vaterpolistu!

Autor:

Sport

01.02.2022

08:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je prethodne godine izabran za najboljeg svetskog vaterpolistu od strane FINA organizacije, srpski reprezentativac dobio je nagradu i kada je Stari kontinent u pitanju.

PROFESIONALNI KOLEKCIONAR NAGRADA I TROFEJA: Još jedno priznanje za srpskog vaterpolistu!

Foto: Tanjug/AP

Filip Filipović, proglašen je za u izboru LEN-a (Evropske plivačke federacije) za najboljeg vaterpolistu u 2021. godini osvojivši više od 50% glasova.

Njemu je ovo peti put od 2008. godine kada se ovakav način biranja sprovodi da bude izabran za najboljeg i rekorder je u konkurenciji vaterpolista. Iza njega je bio još jedan srpski vaterpolista Dušan Mandić koji je dobio 18,3%, dok je Grk Janis Funtulis dobio 13,9 odsto glasova.

 

 

Tridesetčetvorogodišnji Filipović u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri nastupao je za ekipe Partizana, italijanskog Pro Reka, kragujevačkog Radničkog, mađarskog Solnoka, a trenutno je član Olimpijakosa iz Atine.

Kada je reč o trofejima, teško je pobrojati sve što je Filipović osvojio kako na klupskom, tako i reprezentativnom planu. Dovoljno je samo napomenuti da se osvajač četiri olimpijske medalje (dve zlatne), četiri medalje na Svetskim prvenstvima (isto dve zlatne), sedam evropskih medalja (pet zlatnih), dve medalje svetskog kupa (jedna zlatna), čak 11 medalja u svetskoj ligi (deset zlatnih), dve zlatne medalja na Mediteranskih igrama. Sve navedeno Filipović je osvojio od osamostaljenja Srbije, a na to treba dodati i pet osvojenih medalja na svim takmičenjima sa kapicom Savezne Republike Jugoslavije, odnosno državne zajednice Srbija i Crna Gora.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading