ISPISANA ISTORIJA: Britanac trijumfovao u legendarnom Kicbilu!

Autor:

Sport

22.01.2022

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U austrijskom Kicbilu danas je ispisana istorija skijaškog sporta. Dejv Rajding postao je prvi Britanac pobednik trke za Svetski kup. On je trijumfovao u slalomu na legendarnom Hanenkamu u austrijskom Kicbilu.

ISPISANA ISTORIJA: Britanac trijumfovao u legendarnom Kicbilu!

Foto: Tanjug/AP

Rajding je slavio rezultatom 1:41,26 minuta i tako postao prvi britanski skijaš koji je pobedio u Svetskom kupu.

Ovaj 35-godišnji skijaš, koji je već tri puta bio na podijumu u Svetskom kupu, iskoristio je greške Italijana Aleksa Vinacera i Francuza Klemana Noela u drugoj vožnji, kao i odustajanja 11 takmičara.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kicbil

 

Nakon istorijskog uspeha Rajding je izjavio:

- Nikad nisam prestao da verujem i pokušavam i konačno sam uspeo da donesem prvu pobedu u Svetskom kupu za Veliku Britaniju - rekao je iskusni skijaš.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dejv Rajding

 

On je pobedio ispred Norvežanina Lukasa Brotena i Henrika Kristofersena, koji su zaostali za 0,38, odnosno 0,65 sekundi.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa vodeći je Švajcarac Marko Odermat sa 1.120 bodova, drugi je Norvežanin Aleksander Omot Kilde sa 785, dok je na trećem mestu Austrijanac Matijas Majer sa 642 boda.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dejv Rajding

 

Treba podsetiti sportsku javnost da je nekadašnji jugoslovenski skijaš Bojan Križaj trijumfom na ovoj stazi počeo pohod na svoj prvi i jedini mali kristalni globus u slalomu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading