JEDINI ADUTI: Njih dvoje brane boje Srbije na ZOI 2022!

Autor:

Sport

20.01.2022

14:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Pekingu će se od 4. do 20. februara održati XXIV Zimske Olimpijske igre. Svoje predstavnike na svetskoj smotri zimskog sporta imaće i Srbija.

JEDINI ADUTI: Njih dvoje brane boje Srbije na ZOI 2022!

Foto: Tanjug

Nakon završenog kvalifikacionog ciklusa, takmičari u alpskom skijanju Nevena Ignjatović i Marko Vukićević, predstavljaće Srbiju na Zimskim olimpijskim igrama.

Republika

Foto: Tanjug

Nevena Ignjatović

 

Nevena Ignjatović, kojoj će ovo biti četvrte Olimpijske igre na kojima će nastupati, predstavljaće Srbiju u ukupno tri discipline, a to su spust, superveleslalom i alpska kombinacija. Nevena je prethodno nastupala na Igrama u Vankuveru 2010, Sočiju 2014 i Pjongčangu 2018. godine, gde je i ostvarila najbolji plasman, osvojivši 14. mesto u alpskoj kombinaciji.

Republika

Foto: Tanjug

Marko Vukićević

 

Marko Vukićević je naš najbolji alpski skijaš kome ovo, takođe, nisu prve Olimpijske igre na kojima nastupa. On je prvi put Srbiju predstavljao 2014. godine u Sočiju, nakon čega je našu zemlju predstavljao i četiri godine kasnije u Južnoj Koreji. U Pekingu će nastupati u dve discipline, u superveleslalomu i u spustu.

Šef Misije OKS za ZOI Peking 2022, Nataša Janković rekla je da se pripreme za nastup naše delegacije na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama privode kraju, kao i da se kroz svakodnevnu komunikaciju sa organizacionim komitetom Igara nastoji da naši sportisti sigurno i bezbedno nastupe u Pekingu:

- Do početka Zimskih olimpijskih igara u Pekingu ostalo je još nešto više od dve nedelje. Sve pripreme su praktično završene i sada nam predstoji da u saradnji sa nadležnim zdravstvenim institucijama sprovedemo finalna testiranja sportista na Covid 19, kako bismo nesmetano mogli već za nedelju dana da krenemo u Kinu. Naši sportisti putuju u Peking 27. januara, nakon čega ulaze u zatvoreni sistem Olimpijskih igara u okviru kojeg će funkcionisati po sličnim pravilima kao i na Letnjim olimpijskim igrama u Tokiju, a sve u cilju zaštite od virusa Covid 19. Oni će imati dovoljno vremena za aklimatizaciju na veliku razliku u vremenskoj zoni i spremno će dočekati svoja prva takmičenja u Pekingu - istakla je Nataša Janković.

 

 

Prvi će na sneg u Pekingu izaći Marko Vukićević u disciplini spust, koja će se održati drugog dana takmičenja (6. februar), rano ujutru u 04.00h po srpskom vremenu. Marko će svoj nastup na Igrama završiti dva dana kasnije u superveleslalomu koji, takođe, počinje u 04.00h ujutro.

Nevena Ignjatović će svoj prvi nastup imati 11. februara u superveleslalomu. Ta trka počinje u 04.00h. Nakon toga Nevena će na sneg ponovo izaći 15. februara, kada će nastupiti u spustu. Ova trka, takođe, počinje rano ujutro u 04.00h. Konačno, svoj nastup će završiti 17. februara u alpskoj kombinaciji u okviru koje će nastupiti najpre u spustu u 3.30h, a potom i u slalomu u 7.00h po našem vremenu.

Ceremonija svečanog otvaranja ZOI 2022 održaće se na čuvenom stadionu „Ptičje gnezdo“ koji je korišćen i za ceremoniju otvaranja letnjih Olimpijskih igara 2008. godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading