NEKA IGRA POČNE: Srbija preko svetskog prvaka napada vrh Evrope!

Autor:

Sport

19.01.2022

08:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska rukometna reprezentacija eliminisana je nakon prve faze Evropskog prvenstva, ali će domaća sportska javnost u narednim danima imati šta da gleda i za koga da navija.

NEKA IGRA POČNE: Srbija preko svetskog prvaka napada vrh Evrope!

Foto: Starsport

Naime, futsal reprezentacija Srbije danas startuje na 12. Evropskom prvenstvu koje se održava u holandskim gradovima Amsterdam i Groningen.

Ekipa selektora Dejana Majesa nastupiće u "grupi A" ovogodišnje smotre najboljih futsalera Evrope, a za protivnike će imati domaću selekciju Holandije, starog znanca i zvaničnog svetskog šampiona, ekipu Portugala, kao i uvek nezgodne Ukrajince. 

 

 

 

 

Srbija je do Evropskog prvenstva stigla kroz kvalifikacije. U kvalifikacionoj "grupi 4" naši "majstori igre na petoparcu" zauzeli su drugo mesto iza reprezentacije Bosne i Hercegovine, treća je bila selekcija Rumunije, a četvrta Severna Makedonija.

Ostvarenim rezultatom u grupi, srpski futsaleri su put do Evropskog prvenstva tražili kroz plej-of, gde su u dva meča bili bolji od Belorusije (3:1, 3:2).

 

 

Svoj prvi meč na Evropskom prvenstvu Srbija igra danas (sreda 19. januar) sa početkom od 17:30 časova u "Zigo Domu" u Amsterdamu, a protivnik je reprezentacija Portugala koja će ove godine nastupiti bez Rikardinja, najboljeg futsalera u istoriji ove igre.

 

 

Najbolji plasman na do sada održanim evropskim prvenstvima Srbija je ostvarila 2016. godine kada je i bila domaćin smotre najboljih fudbalera Evrope. "Orlovi" su tada u grupnoj fazi takmičenja savladali Sloveniju (5:1) i Portugal (3:1), u četvrtfinalnoj rundi bili su bolji od Ukrajine (2:1), da bi u borbi za veliko finale poklekli u susretu sa Rusijom (2:3) nakon produžetaka. Taj poraz svakako je uticao na naše futsalere koji su u borbi za bronzanu medalju poraženi i od selekcije Kazahstana sa ubedljivih 2:5.

Na prethodnom takmičenju koje je održano u Ljubljani, naši futsaleri su u grupnoj fazi, u oba meča remizirali (Slovenija 2:2 i Italija 1:1), a u prvoj eliminacionoj rundi ponovo je po "Orlove" buio koban Kazahstan koji je slavio rezultatom 1:3.

- Rapored mečeva Futsal reprezentacije Srbije:

1. kolo: Srbija - Portugal (19. januar u 17:30 časova)

2. kolo: Srbija - Ukrajina (23. januar u 14:30 časova)

3. kolo: Srbija - Holandija (28. januar u 20:30 časova)

 

 

Ukoliko naša selekcija zauzme jedno od prva dva mesta u svojoj grupi, u četvrtfinalnoj rundi sastaće se sa jednom od ekipa "grupe B" u kojoj se nalaze Kazahstan, Italija, Slovenija i Finska.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading