HRVAT NA KLUPI ZVEZDE: Šta će reći Delije?

Autor:

Sport

18.01.2022

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vaterpolo klub Crvena zvezda ne može da se pohvali značajnijim rezultatima u aktuelnoj sezoni. Crveno-beli su ostali bez prošlosezonskog trofeja koji je osvojen u okviru nacionalnog kupa, a ekipa ne stoji baš najbolje ni u domaćim okvirima, kao i u LEN Ligi šampiona.

HRVAT NA KLUPI ZVEZDE: Šta će reći Delije?

Foto: Republika

Usled svega navedenog, rukovodstvo kluba se odlučilo za promenu trenera. Dosadašnjeg šefa crveno-belih Aleksandra Filipovića, zamenio je Mirko Vičević, nekadašnji crnogorski vaterpolista hrvatskog porekla.

Ugovor je potpisan do kraja aktuelne sezone.

Osnovni zadatak novog trenera biće da podigne ekipu koja je upala u rezultatsku krizu nakon odličnih rezultata sa početka sezone kada je kroz dva kvalifikaciona turnira obezbeđen plasman u grupnu fazu elitnog evropskog vaterpolo takmičenja.

Pedesettrogodišnji Vičević je vaterpolom počeo da se bavi u ekipi Primorca iz rodnog Kotora sa kojom je u sezoni 1985/86 bio šampion nekadašnje Jugoslavije. Nakon kapice kotorskog kluba, nastupao je za brojne španske, italijanske i hrvatske klubove. Sa nacionalnom selekcijom SFR Jugoslavije bio je dva puta Svetski šampion (1986. i 1991.), na Olimpijskim igrama 1988. godine okitio se zlatnom medaljom, a isto odličje osvojio je i na Evropskom šampionatu 1991. godine. Bio je i deo vaterolo reprezentacije Savezne Republike Jugoslavije koja je na Olimpijskim igrama 1996. godine poražena u četvrtfinalu od selekcije Hrvatske rezultatom 6:8.

Nakon završetka igračke karijere neko vrijeme je bio trener vaterpolo akademije kotorskog Katara. Crnogorsku juniorsku reprezentaciju do 17 godina, bez poraza je doveo do zlata na evropskom prvenstvu 2013. godine na Malti.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (2)

Loading
Zvezdas RS

19.01.2022 21:27

Srećno u radu,eto šta će reći Delije.

Dejan

20.01.2022 07:43

Čovek je Crnogorac. A i da je Hrvat, koga boli uvo ako se nižu pobede.