JAPANAC SLAVI, ALI MU IZMAKLA ISTORIJA: Kobajaši OSVOJIO "Četiri skakaonice", međutim...

Autor:

Sport

06.01.2022

20:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Japanski ski skakač Rjoju Kobajaši pobednik je novogodišnje turneje "Četiri skakaonice".

JAPANAC SLAVI, ALI MU IZMAKLA ISTORIJA: Kobajaši OSVOJIO "Četiri skakaonice", međutim...

Foto: Tanjug/AP

Rjoju Kobajaši

Kobajaši je na poslednjoj stanici u Bišofshofenu osvojio peto mesto, što mu je bilo dovoljno za ukupan trijumf, jer je odneo pobedu na prethodne tri stanice. Ovo je Japancu drugi put u karijeri da osvaja "Zlatnog orla".

U Bišofshofenu je ove večeri slavio Austrijanac Danijel Huber, koji je tako sprečio Kobajašija da udje u istoriju kao prvi skakač koji je dva puta u karijeri uspeo da pobedi na sve četiri skakaonice.

Huber je do pobede stigao skokovima od 136.5 i 137 metara, i ukupno 286.8 poena. Drugo mesto je zauzeo Halvor Granerund sa 282.4 poena i skokovima od 136.5 i 136 metara, dok je treći bio Karl Gajger sa skokovima od 140.5 i 132 metara i 281.9 poena. U prvih 10 našli su se još Jukija Sato, Robert Jonason, Jan Herl, Markus Ajzenbihler, Lovro Kos i Marijus Lindvik.

Do prvog mesta u generalnom plasmanu novogodišnje turneje Rjoju Kobajši je stigao osvojivši ukupno 1162.3 poena. Drugi je Norvežanin Marijus Lindvik sa 1138.1 poenom, dok je treće mesto zauzeo njegov sunarodnik Halvor Granerund sa 1128.2 poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading