Olimpijski komitet podelio nagrade: BOŠKOVIĆEVA, ODBOJKAŠICE I VATERPOLISTI POKUPILI PRIZNANJA!

Autor:

Sport

22.12.2017

19:46 >> 19:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U zgradi Narodne skupštine upriličena je svečana ceremonija dodele nagrada Olimpijskog komiteta Srbije za najbolje sportiste i ekipe u godini na izmaku.

RepublikaFoto: Starsport
Predsednik OK Srbije Božidar Maljković podelio priznanja

Najuspešnija mlada sportistkinja Tijana Bošković, koja je odbojkašice predvodila do zlatne medalje na Evropskom prvenstvu, na kome je bila izabrana za najbolju igračicu. U njeno ime je nagradu primio Ivan Miljković, prvi potpredsednik OSS, jer Tijana zbog klupskih obaveza nije mogla da prisustvuje ceremoniji.

Najbolji ženski tim Srbije je odbojkaška reprezentacija, takođe i najbolja u Evropi, odnosno bronzana sa Gran prija, a nagradu je primila Ana Bjelica, nova igračica Crvene zvezde i članica sjajne generacije.

Za najbolju mušku ekipu proglašena je vaterpolo reprezentacija i trofejnom selektoru Dejanu Saviću je nagradu predao prvi čovek našeg sporta Božidar Maljković.

RepublikaFoto: Starsport

Olimpizam kao ideja podrazumeva širi pogled na sport, i sportska dostignuća i to kako se sportisti ponašaju van borilišta. Naši sportisti su i u tom segmentu veliki, i najbolji ambasadori Srbije, jer pokazuju naše glavne karakteristike: odlučnost, hrabrost, istrajnost i pobednički duh. Zato je obaveza svih nas da im obezbedimo najbolje uslove kako bi bili u prilici da Srbiju predstavljaju u vrhunskim rezultatima. Zato smo nastavili da širimo olimpijske vrednosti i među najmlađima kroz programe obrazovanja... Svi rezultati i uspesi, kao i sistem vrednosti sprskog sporta, nisu došli slučajno, već kao posledica sistema rada poslednjih 10 godina u svim savezima i u OKS. Zato ćemo se i dalje boriti, a ključne reči u toj borbi su: stabilnost, kvalitet i kontinuitet i oni jesu odlika naše kuće. Došao sam na mesto predsednika da kontinuitet unapredim i doprinesem osvajanju budućih medalja. Zahvalan sam što sam dobio ovu priliku i svestan težine posla. Ljudi sa kojima sam se susreo daju mi zapravo da verujem u sigurno sportsko sutra Srbije - poručio je Maljković na skupu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading