Crnogorski rukometaš švercovao kokain?!

Autor:

Sport

22.12.2017

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši crnogorski rukometni reprezentativac Aleksandar Svitlica pod istragom je nemačkog suda zbog saučesništva u švercu 200 kilograma kokaina.

RepublikaFoto: youtube.com/GWD Minden
Svitlica je sve demantovao

Svitlica, koje od 2011. godine igra za nemački Minden, ispitan je u tužilaštvu u Hamburgu, jer se sumnja da je sa još šestoricom ljudi član grupe koje je uvezla drogu u Njemačku.

Tužilac Karsten Rinio je potvrdio da je Svitlica bio na saslušanju 16. novembra, ali da je nakon noći provedene u pritvoru pušten na slobodu. On je platio kauciju od 30.000 evra da bi bio pušten na slobodu.

- Isporuka od preko 200 kilograma kokaina je stigla u Bremerhaven, a 40 kilograma u Hamburg, koja je i presretnuta - rekao je Rinio.

Nemačke vlasti tvrde da 200 kilograma kokaina u uličnoj prodaji vredi 50 miliona evra.

Nemačko tužilaštvo tereti Svitlicu da je prvooptuženima za šverc pomagao u vidu rezervacija avionskih letova, prevodioca i pozajmljivanja velikih svota novca.

Svitlica je rođen 1982. godine u Prijepolju, a za reprezentaciju Crne Gore nastupao je 30 puta.

- Moj klijent nema ništa sa švercom droge. Ni u kom slučaju nije pomoćnik toj grupi, a novac koji se pominje nema nikakve veze sa drogom - rekao je njegov advokat Holger Roštek.

 

 

Petorica od šestorice osumnjičenih se nalaze u nemačkom zatvoru.

- Tačno je da je rezervisao letove, pozajmljivao novac i prevodio. Moj klijent je to radio na prijateljskoj osnovi. Novac koji je pozajmio bio je iskorišten za kupovinu automobila. Nije znao ništa o krijumčarenju kokaina - rekao je Roštek.

RK Minden je saopštio da očekuje da će "igrač u punom kapacitetu sarađivati sa istražnim organima".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading