SEZONA OKONČANA NA NAJBOLJI MOGUĆI NAČIN: Jovanović i Radovanovićeva osvajači 64. Zlatne rukavice!

Autor:

Sport

19.12.2021

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski bokser Nenad Jovanović i bokserka Nina Radovanović osvajači su tradicionalne 64. Zlatne rukavice, koja je od srede do subote trajala u Loznici.

SEZONA OKONČANA NA NAJBOLJI MOGUĆI NAČIN: Jovanović i Radovanovićeva osvajači 64. Zlatne rukavice!

Foto: Promo foto

"Zlatna rukavica"

Jovanović je u finalu savladao Rusa Sergeja Zubkova, dok je Radovanovićeva u finalu bila bolja od Zlatislave Čukanove iz Bugarske.

Pehare i izvajane zlatne rukavice su im uručili legendarni boks šampion Mirko Puzović i osvajač bronzane medalje za Srbiju na nedavnom šampionatu sveta u Beogradu Vladimir Mirončikov. Najbolji domaći bokser je Sadam Magomedov, a najbolja domaća bokserka Milena Matović.

Republika

Foto: Promo foto

Završena 64. Zlatna rukavica

Najbolji tehničar turnira je Nazif Nazif (Srbija),  Andjom Agejev (Rusija) je najbolji strani takmičar, za najborbeniji par proglašeni su Tamir Galanov (Srbija) i Kiren Mekdonald (Engleska). 

Najbolja tehničarka je Bugarka Melis Jonuzova, najborbeniji ženski par je Milena Matović i Israk Šaib (Alžir), a najbolja strana takmičarka je Alžirka Imane Kelif. Njima su nagrade uručili legende boksa Milivoje Labudović i Fazlija Šaćirović 

Zlatne medalje za Srbiju osvojili su muškarci Omer Ametović, Tikir Galanov, Sejdi Nazif, Nenad Jovanović, Aleksa Marković i Sadam Magomedov, odnosno devojke Nina Radovanović, Sandra Maran, Jelena Zekić, Natalija Šadrina i Milena Matović.

Republika

Foto: Promo foto

Zlatna rukavica ostaje u Srbiji

Specijalna priznanja dobili su Mujo Bajrović, legendarni bokser, Slaviša Čurović, glavni urednik kanala "Arena Fight", Aleksandar Risimić, direktor BSS za regionalnu saradnju i dve legende lozničkog boksa Raša Bojanić i Dragan Durunga Vasiljević. Za najbolju domaću sudiju proglašena je Marija Petković, a strani je Moldavac Valeri Pastuhov.

Uz legende boksa i predstavnike klubova, gost na finalu bio je i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, uz koga je bio i Vladimir Ilić, pomoćnik ministra zadužen za ljudske resurse u MUP.

Republika

Foto: Promo foto

 

Publika u Lagatoru tako je četiri dana uživala u olimpijskom boksu i gledala aktere iz čak 17 država. 

Ovim je sjajna sezona boksa u Srbiji i zvanično okončana kada je 2021. godina u pitanju. A predsednik BSS Nenad Borovčanin sa svojim timom već pravi velike planove za narednu godinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading