SPEKTAKL NA POMOLU: Finale 64. Zlatne rukavice od 17.00 u Lagatoru!

Autor:

Sport

18.12.2021

15:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iza nas su tri odlična boks dana u Loznici. Međunarodni turnir velike tradicije "Zlatna rukavica" počeo je kvalifikacionim mečevima u sredu, nastavili su se u četvrtak a petak je bio rezervisan za polufinala.

SPEKTAKL NA POMOLU: Finale 64. Zlatne rukavice od 17.00 u Lagatoru!

Foto: Promo foto

Zlatna rukavica

Na redu je finalni dan, ovog prestižnog turnira, koji se održava 64. put po redu, u organizaciji Grada Loznica i partnera Boks klub Loznica i BSS.

Hram boksa Lagator, od 17.00, uz slobodan ulaz biće poprište finalnih duela u čak 20 borbi (ženska i muška seniorska konkurencija). Televizija Arena fight prenosiće direktno mečeve, za područje celog regiona.

- Želim da osvojim zlatnu rukavicu. Za nju sam se spreman od završetka Svetskog prvenstva, gde sam celom svetu pokazao da moje vreme dolazi. Imaću rivala iz Rusije, koji je po mnogima favorit, ali ja sam na domaćem terenu i to je dodatni motiv. Želim da poljubim srpsku zastavu i osvojim zlato - poručio je Omer Ametović.

Republika

Foto: Promo foto

 

Nina Radovanović, bila je bolja od Alžirke u polufinalu. Sad za rivalku ima najbolju bokserku Bugarske, Čukanovu.

- Pobedila sam u petak, ali zna, da mogu mnogo bolje u ringu. Danas je prilika za to i jedva čekam početak - poručila je Nina, srpska olimpijka, i uzdanica za osvajanje medalje, sledeće godine na SP u Istanbulu.

Republika

Foto: Promo foto

 

U Loznici učestvuju bokseri i bokserke iz 17 zemalja. Uz Srbiju tu su i Alžir, Azerbejdžan, BiH, Bugarska, Hrvatska, Kuba, Engleska, Gana, Izrael, Kirgistan, Moldavija, Severna Makedonija, Crna Gora, Rusija, Slovenija i Slovačka. Tanzanija zbog problema sa avio kartama nije doputovala iako je prijavljena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading