NINA ZLATNA U ZAGREBU! Srpkinja pokorila Hrvatsku!

Autor:

Sport

05.12.2021

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Srpska reprezentativka Nina Radovanović, na sjajan način završila je ovu godinu. Nina koja je na OI u Tokiju stigla do četvrtfinala, pobedila je na međunaronom Grand prix turniru u Zagrebu.

NINA ZLATNA U ZAGREBU! Srpkinja pokorila Hrvatsku!

Foto: BSS

Nina Radovanović osvojila zlato u Zagrebu

Ona je u polufinalu svoju rivalku Tajanu Koščak iz Hrvatske dobila prekidom u prvoj rundi. Sudija u ringu čak tri puta je brojao njenoj rivalki i meč je prekinut. U finalu za rivalku je imala Nikolinu Čačić, učesnicu OI u Tokiju do 57 kg. Nikolina je trenutno najbolja bokserka Hrvatske, i skidala je kilažu kako bi nastupila u kategoriji do 52 kg.

Foto: BSS

Nina Radovanović osvojila zlato u Zagrebu

- Sjajno smo primljeni u Zagrebu. Bili smo i specijalni gosti kod predsednika njihovog saveza Bona Bošnjaka.  Bilo im je zadovoljstvo da dve olimpijke boksuju na ovom turniru i time mu uvećaju značaj. Ja i moj tim smo zaista imali odlično gostoprimstvo. Takođe komentari svih, posebno službenih lica su da je meč bio sjajan. Ja sam prezadovoljna. Zahvaljujući Bokserskom savezu Srbije, sa Nenadom Borovčaninom na čelu omogućene su mi pripreme za Svetsko prvenstvo, na najvišem nivou koje su započele kampom u Beogradu, pa Rumuniji i taliji. Tada je stigla vest da je SP u Istanbulu odloženo za mart,  tako da je ovaj turnir dobro došao da se popuni kalendar - poručila je iz Zagreba, Nina Radovanović.

Kakvi su vam dalji planovi?

- Nema stajanja. Grand prix u Zagrebu je bio sjajna provera i prvi u nizu od onih na kojima ću nastupati do Svetskog prvenstva u Istanbulu 2022 - zaključila je Nina Radovanović.

Nina je dominirala, i publika širom regiona uživala je u tom meču i posredstvom kanala Arena fight. Sudije su pobedu dale našoj reprezentativki.

Komentari (1)

Loading
Vlada

05.12.2021 12:17

Bravo za sportiste Srbije i Hrvatske! Pobede i porazi su sastavni delovi sporta.