SRPKINJE U INAT SVIMA! Naše devojke pokazale kvalitet!

Autor:

Sport

03.12.2021

21:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U prvom kolu Grupe B na Svetskom prvenstvu u Španiji, ženska rukometna reprezentacija Srbije je večeras savladala Poljsku sa 25:21 (16:13).

SRPKINJE U INAT SVIMA! Naše devojke pokazale kvalitet!

Foto: Starsport

Ženska rukometna reprezentacija Srbije

Naše reprezentativke su od samog početka meča imale vođstvo, predvođene raspoloženim Jovanom Stojiljković i Anđelom Janjušević.

Trećim golom Janjuševićeve Srbija je povela sa 8:5, posle čega sledi sjajna odbrana Risovićeve, a onda i kontra preko Kojićeve koja pogađa za velikih ''plus četiri'' - 9:5.

Usledio je tajm-aut Poljakinja, koje uspevaju da priđu na 9:6, ali do kraja poluvremena naš tim održava stečenu prednost, pa je posle 30 minuta igre na semaforu pisalo 16:13 za Srbiju.

U nastavku, šesti gol Anđele Janjušević doneo je vođstvo od 18:13, a odmah zatim golom Nataše Lovrić, njenim prvim za reprezentaciju, Srbija je povela i sa 19:13, što joj je najveća prednost od početka meča.

Ali, kada je naš tim bio u najvećem naletu, usledila je snažna reakcija Poljske koja Poljska smanjuje na 20:17, imala je priliku i da se dodatno približi, ali je Kristina Graovac odbranila sedmerac.

Republika

Foto: Starsport

Slavlje naših devojaka

Ipak, nastavila se kriza u igri našeg tima, Poljakinje prilaze na 20:19, ali konačno Janjušević prekida njihovu seriju i pogađa za 21:19. Međutim, Poljakinje su i dalje bile u naletu, smanjile su na 21:20 i imale šansu za izjednačenje, ali Graovac brani još jedan sedmerac posle čega Lovrić na drugoj strani pogađa za 22:20.

Nešto kasnije, Jovana Stojiljković je realizovala sedmerac za 23:21, taj rezultat je dugo ostao na snazi, a onda opet Stojiljkovićeva pogađa na ulasku u sam finiš, posle čega Poljakinje više nisu imale odgovor.

Janjušević je sa sedam golova bila najefikasnija u našem timu, a Stojiljković ju je pratila sa šest pogodaka.

U drugom kolu u nedelju, Srbija će se sastati sa selekcijom Kameruna koja je na startu doživela ubedljiv poraz od Rusije sa 40:18.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading