POPULARIZACIJA GIMNASTIKE NA GLOBALNOM NOVOU: Ministar Udovičić ugostio Vatanabija!

Autor:

Sport

02.12.2021

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas sa predsednikom Međunarodne gimnastičke federacije Morinarijem Vatanabijem i čelnim ljudima Gimnastičkog saveza Srbije i tom prilikom razgovarao o daljoj popularizaciji gimnastike na globalnom nivou i animiranju sve većeg broja dece i mladih da se bave gimnastičkim sportom.

POPULARIZACIJA GIMNASTIKE NA GLOBALNOM NOVOU: Ministar Udovičić ugostio Vatanabija!

Foto: Tanjug

Udovičić ugostio Vatanabija

Ministar Udovičić je čestitao gospodinu Vatanabiju na skorašnjem reizboru na mestu predsednika Međunarodne gimnastičke federacije i poželeo mu još puno uspeha u daljem radu.

Gospodin Vatanabe boravi u Srbiji kako bi doprineo većem razvoju i afirmaciji srpske gimnastike, kako bi se što više dece i mladih uključilo u gimnastički sport. Teme sastanka bile su i unapređenje infrastrukture gimnastičkih sportova u Srbiji, kao i dalje usavršavanje stručnog kadra Gimnastičkog saveza Srbije, kako bi se što pre uspostavili puni kapaciteti za razvoj ovog sporta.

Republika

Foto: Tanjug

Predsednik gimnastičarske federacije Vatanabi

Tokom sastanka, sagovornici su razmatrali posebne uslove treniranja i takmičenja sa kojima se sportisti širom sveta suočavaju u toku pandemije i koji su sve koraci preduzeti kako bi se sport neometano razvijao na globalnom nivou. Složili su se da se do najboljih rezultata i napretka u sportu dolazi samo kada se izazovi rešavaju ujedinjeno i integrisanim pristupom.

Foto: Tanjug

Udovićić na sastanku sa Vatanabijem

Ministar Udovičić istakao je da Vlada Republike Srbije sistemski ulaže u razvoj i popularizaciju sporta kako bi se stvarali sve bolji uslovi za bavljenje fizičkom aktivnošću, sa posebnim naglaskom na animiranje sve većeg broja dece da se bave sportom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading