POSLEDNJE ZBOGOM! Svet OPLAKUJE velikog SERA!

Autor:

Sport

29.11.2021

16:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni vlasnik Vilijamsovog tima u Formuli 1, Ser Frenk Vilijams, preminuo je u 80. godini života. Širom sveta ljubitelji Formule 1 i mnogi kolumnisti se opraštaju od legende ovog sporta.

POSLEDNJE ZBOGOM! Svet OPLAKUJE velikog SERA!

Foto: Tanjug/N. JOVANOVIĆ

Sveće, paljenje sveća

Za Vlijams su vozili velikani F1, među kojima su i:

Airton Sena, Najdžel Mensel, Keke Rozberg, Alan Prost, Nelson Pike, Žak Vilnev, Huan Pablo Montoja ili Adrijan Njui, Brajan O'Rurk.

 

 

Upravo je legendarni Ser Frenk Vilijams okupio sve njih na jednom mestu, a njegova ljubav prema automobilima i trkama datira još iz tinejdžerskih dana.

- Trkački entuzijazam tek što me je obuhvatio kada je Frenk kupio Brabam BT24 i sa Robinom Herdom dizajnirao 2.5-litarski Cosworth DFW motor, pa se zajedno sa Pjersom Kuridžom takmičio u Tasman seriji. Frenk je umeo da utiče na ljude, iako kao vozač nije uspeo, imao je poštovanje onih najvećih. Sa F3 karavanom je proputovao svet i usput prodavao rezervne delove. Videlo se da je sposoban momak- objasnio je Dejvid Tremejn, čuveni F1 novinar i kolumnista.

- Frenk razmišlja samo o trkanju, zanima ga jedino da bude najbolji- govorio je Felipe Masa svojevremeno.

 

 

Brajan O'Rurk kaže da se u vreme njegovog dolaska u Formulu 1 jako malo pažnje obraćalo na bezbednost vozača i da se to s godinama ozbiljno promenilo...

- Airton je bio nasmejana osoba, jako inteligentna i čvrsta osoba takođe. Znao je šta želi i znao je da okupi pobednički tim oko sebe i da izvuče maksimum iz ljudi koji ga okružuju. U tome je bio najbolji. Bili smo jako bliski, a kada smo se upoznali rekao mi je da je veliki fan mog tima i ja sam to znao da cenim. Neponovljiva osoba, njegovo prisustvo se i te kako osećalo i mislim da bi danas bio predsednički kandidat u Brazilu. Imao je sve, šarm, harizmu, moć govora, bio je pravi šampion- rekao je uplakani Ser Frenk Vilijams 2014. godine.

Ser Frenka nije zanimao samio materijalni deo ovog sporta, već mi da bude najbrži, što i jeste suština Formule 1.

Bio je prava legenda!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading