GLAVNA TEMA OLIMPIJSKE IGRE: Vanja Udovičić ugostio ambasadora Francuske!

Autor: Republika

Sport

29.11.2021

12:54

Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta Srbije sastao se sa ambasadorom Francuske Pjerom Košarom.

GLAVNA TEMA OLIMPIJSKE IGRE: Vanja Udovičić ugostio ambasadora Francuske!

Foto: MOS

Jačanje tradicionalnih prijateljskih veza između Srbije i Francuske kroz intenziviranje saradnje u oblastima omladine i sporta, kao i pripremni ciklus pred Olimpijske igre u Parizu bile su teme današnjeg sastanka ministra omladine i sporta Vanje Udovičića i ambasadora Republike Francuske u Srbiji Nj. E. Pjera Košara.

Ministar Udovičić istakao je da je implementacija potpisanog Memoranduma o saradnji u oblasti sporta kroz razmenu znanja i iskustava sportskih stručnjaka dveju zemalja, posebno u toku pandemije, u obostranom interesu.

Foto: MOS

Ambasador Francuske u poseti Vanji Udovičiću

Jedna od tema sastanka bilo je i obnavljanje saradnje između Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije i francuskog Nacionalnog instituta za sport u oblasti vrhunskog sporta, posebno na polju nauke i tehnike. Sagovornici su sumirali uspehe srpskih i francuskih olimpijaca i paraolimpijaca ovog leta u Tokiju i razmatrali posebne izazove sa kojima se organizatori Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Parizu 2024. godine susreću.

Ministar Udovičić i francuski ambasador Košar iskazali su obostranu spremnost za formalizaciju saradnje u oblasti omladine u skorijoj budućnosti.

Komentari (0)

Loading