VELIKI USPEH ZA SRPSKI REKREATIVNI SPORT: Srbija dobila organizaciju 15. Evropskih zimskih kompanijskih sportskih igara! (FOTO)

Autor:

Sport

26.11.2021

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakva čast! Srbija je dobila organizaciju 15. Evropskih zimskih kompanijskih sportskih igara, koje će se održati na Jahorini od 9. do 13. marta naredne godine.

VELIKI USPEH ZA SRPSKI REKREATIVNI SPORT: Srbija dobila organizaciju 15. Evropskih zimskih kompanijskih sportskih igara! (FOTO)

Foto: SRPSKA FEDERACIJA KOMPANIJSKOG SPORTA

Odluka da se prestižna međunarodna manifestacija održi na planinskoj lepotici u Republici Srpskoj je zbog činjenice da je Srpska federacija kompanijskog sporta tamo s uspehom već organizovala kompanijske igre. Domaćinstvo Srbiji dodeljeno je na svečanosti u Španiji, u Palma de Majorci.

Velizar Đerić, predsednik Srpske federacije kompanijskog sporta, nije krio zadovoljstvo na konferenciji za medije po povrtku u Beograd.

Foto: SRPSKA FEDERACIJA KOMPANIJSKOG SPORTA

Srpska federacija kompanijskog sporta

 

- Za tri godine od kad smo primljeni u evropsku i svetsku organizaciju kompanijskog sporta dobili smo organizaciju 15. Evropskih medjunarodnih zimskih kompanijskih igara. To noje pošlo za rukom nijednoj organizaciji u Evropi, pa ni visokim članicama Evropske unije, ali nama je pripala ta čast i obaveza. Zahvalni smo Evropi i svetu koja je u Srpskoj federaciji kompanijskog sporta prepoznala agilnost i kvalitet koji nosi svaka naša masovna manifestacija- istakao je Đerić uz posebnu zahvalnost državi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću na razvoju srpskog sporta u celini.

Aleksandar Njegovan, član Upravnog odbora Srpske federacije kompanijskog odbora preneo je utiske iz Španije gde je Srbiji dodeljena organizacija Igara.

- Aplauz predstavnika 22 države na dodeli organizacije Igara dovoljno govori o Srbiji i Republici Srpskoj gde će se održati ova evropska manifestacija. Već prvog dana učešće je najavila Rusija, Grčka, Kazahstan, Španija, Izrael, Danska i Finsla. Tek očekujemo prijave ostatka Evrope, pa već sada možemo najaviti rekord po broju učesnika- izjavio je Njegovan.

Republika

Foto: SRPSKA FEDERACIJA KOMPANIJSKOG SPORTA

Srpska federacija kompanijskog sporta

 

Budimir Vučinić, potpredsednik Srpske federacije kompanijskog sporta, najavio je brojne sportove u kojima će se takmičiti evropske kompanije.

- Jahorina je u ekspanziji kada govorimo o zimskim sportovima, a ne samo Kopaonik. S toga smo se odlučili da tamo s našim prijateljima iz Republike Srpske organizujemo ovu evropsku manifestaciju. Poznato je da su na Jahorini i u Sarajevu održane čuvene Zimske olimpijske igre 1984. godine, pa će i ove Igre biti u duhu olimpizma- istakao je Vučinić.

Republika

Foto: SRPSKA FEDERACIJA KOMPANIJSKOG SPORTA

Srpska federacija kompanijskog sporta

 

Prisutnima na konferenciji za medije obratili su se još Zoran Popović i Slobodan Unković ispred Turističke organizacije Beograda, Žarko Gvero, generalni sekretar Srpske federacije kompanijskog sporta i slavni menadžer Gorana Bregovića Zoran Jamina Pahulja.

Inače, predsednik Srpske federacije kompanijskog sporta otkrio je da je naša zemlja i prvi favorit za dobijanje organizacije Letnjih komapnijskih sportskih igara 2026. godine, zbog čega je posebnu zahvalnost uputio čelnicima evropske i svetske federacije Laminu Didijeru i Musi Lamiju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Fundaća

26.11.2021 20:07

Koliko košta organizacija,super bogata Srbija organizira ono šta nitko nije želio organizirat zbog Covid-a i zbog skupoće !