NEMA MU RAVNOG: Kamaru Usman ISPREBIJAO Kovingtona i odbranio titulu ŠAMPIONA! (VIDEO)

Autor:

Sport

07.11.2021

08:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na UFC 268 događaju u Njujorku Kamaru Usman je odbranio je titulu i još jednom dokazao da je najbolji velteraš sveta.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kamaru Usman odbranio titulu šampiona

Kamaru Usman je pobedio Kolbija Kovingtona i po peti put odbranio titulu šampiona!

Šampion ovaj put nije uspeo da slomi izazivača pa je slavio jednoglasnom sudijskom odlukom (48-47, 48-47, 49-46).

Za razliku od njihovog prvog okršaja 2019. godine kada je Usman slavio tehničkim nokautom u petoj rundi, ovoga puta borci su ušli nešto rezervisanije u borbu. 

Kovington se u trećoj borio otvorenije i zaslužio naklonost sudija, a u četvrtoj je čak blago uzdrmao prvaka. U poslednjoj rundi Usman je ubo Kovingtona prstom u oko pa je prekid trajao jedan minut, a Nigerijac je prošao bez sankcija pa je na kraju odneo jednoglasnu sudijsku pobedu. Ovo mu je bila 19 pobeda zaredom.

Usman je na kraju izjavio da izuzetno poštuje rivala, a Kovington nije ekspresno pobegao u svlačionicu, nego je čestitao boljem borcu te je dodao kako ovo nije njegov kraj.

Džastin Gejdži je bio bolji od Majkla Čendlera, a po mnogima naslednik Konora Mekgregora je savladao Džordana Vilijamsa.

Nokautirao ga je u prvoj rundi tako što ga je pogodio sa nekoliko vezanih udaraca i nekoliko sekundi pre oglašavanja zvona za kraj prve runde meč je bio gotov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading