OBRADOVAO JE SRBIJU: Vladimir Mirončikov heroj Svetskog prvenstva u boksu 2021! (FOTO)

Autor:

Sport

06.11.2021

21:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spuštena je zavesa na spektakulrano Prvenstvo sveta u olimpijskom boksu za muškarce 2021. koje je održano u beogradskoj Areni i kroz koje je prodefilovalo više od 650 boksera koji su u našu prestonicu stigli sa svih strana meridijana. Heroj 21. po redu šampionata planete je srpski reprezentativac u kategoriji do 80 kilograma, 23 – godišnji Vladimir Mirončikov.

Republika

Foto: BSS

Vladimir Mirončikov doneo medalju Srbiji

Mirončikov je Srbiji doneo medalju na koju se čekalo dugih 26 godina. Vladimirova bronza za Srbiju sija zlatnom bojom.

Republika

Foto: BSS

Srpski bokser Vladimir Mirončikov i Nenad Borovčanin

 

Nakon svečane ceremonije dodele medalja srpski boks heroj Mirončikov izašao je pred sedmu silu gde su ga dočekale ovacije svih prisutnih.

Republika

Foto: BSS

Srpski bokser Vladimir Mirončikov

Pre samog obraćanja medijima Vladimiru je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin uručio zastavu Republike Srbije i himnu Bože pravde, dok mu je selektor muške boks reprezentacije Srbije Milan Piperski uručio ikonu Belog Anđela.

Republika

Foto: BSS

Vladimir Mirončikov doneo medalju Srbiji

- Ponosan sam na medalju. Hvala Srbiji, volim Srbiju. Hvala na ljubavi koju svaki dan dobijam u ovoj divnoj zemlji koja je i moja zemlja. Moje srce je ovde, boriću se uvek za Srbiju svim srcem. Neću stati dok ne osvojim zlato za Srbiju – u jednom dahu saopštio je Vladimir.

Foto: BSS

Vladimir Mirončikov doneo medalju Srbiji

Sjajnim borbama, do poslednjeg atoma snage, Mirončikov je pokazao koliki je patriota i kako se bori za Srbiju.

- Od prvog dana od kako sam došao u Srbiju osetio sam da je ovo moja zemlja, da ovde pripadam. Srbi su ljudi divne duše, topli, puni ljubavi, ali i hrabri i za svoju zemlju će dati sve od sebe. Svakim danom se sve više osećam kao Srbin, čast mi je i zadovoljstvo i sreća što sam dobio priliku da budem deo ovog plemenitog naroda, koji je bratski sa mojom rodnom Rusijom. Vi ste velika sportska nacija, ne volite da gubite, priznajete samo pobede, veliki ste borci i heroji, volite istinu i za nju se uvek borite svim srcem i to me potpuno oduševilo kod vas. Pokazujete svoja osećanja otvoreno, kada se veselite vi to radite na najbolji način, kada tugujete isto tako to direktno pokazujete, kod vas nema jedno mislim drugo pričam. Ponosni ste i velikog srca, duše, a moje srce i duša su sada zajedno sa vama- ističe srpski boks as.

Republika

Foto: BSS

Vladimir Mirončikov doneo medalju Srbiji

Vladimir će zauvek ostati upisan u istoriju sporta Srbije, zemlje sporta, zemlje svetskih asova.

- Ušao sam u istoriju sporta Srbije, male zemlje, ali velike sportske sile i šampiona, ogromna mi je čast. Medalja svetskog prvenstva u boksu, medalja za Srbiju je ovde, borio sam se svim srcem za nju, želeo sam zlato, borio se do poslednjih atoma snage, ali jednostavno viša sila je odlučila drugačije. Sada slavimo bronzu, već sledeće godine nadam se i zlato sa Evropskog prvenstva. Cilj mi je zlato sa Olimpijskih igara u Parizu 2024. pobedničko postolje i srpska himna. Radiću na tome svaki dan, verujem da ću ostvariti taj san, sve za Srbiju- zaključio je Mirončikov.

Foto: BSS

Vladimir Mirončikov doneo medalju Srbiji

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading