SKANDAL U BEOGRADU: Srbija ostala bez finala, Mirončikovu BRONZA!

Autor:

Sport

04.11.2021

21:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski bokserski reprezentativac Vladimir Mirončikov poražen je u polufinalu Svetskog prvenstva u Beogradu, u kategoriji do 80 kg, od Amerikanca Robija Gonzalesa rezultatom 3:2, a ovu borbu je obeležio skandal.

Republika

Foto: Starsport

Mirončikov poražen u polufinalu SP

Publika u Areni videla je sjajan meč, a Amerikanac je u finišu došao do pobede.

Mirončikov je plasmanom u polufinale obezbedio bronzanu medalju, prvu za Srbiju na velikim takmičenjima posle 26 godina.

Meč je obeležio skandal. Naime, u toku borbe, američki bokser je udario ispod pojasa našeg reprezentativca, ali sudija nije reagovao.

Zbog ovog propusta arbitara naša delegacija uložila žalbu, već je to lično učinio i tehnički delegat prvenstva sveta, čovek koji je predsednik AIBA - Međunarodne bokserske asocijacije, Umar Kremljov iz Rusije.

Usledilo je zasedanje komisije za žalbe, kojoj je srpska delegacija pokazivala fotografije i snimke, obrazlažući šta se desilo, ali žalba nije usvojena.

Svakako veliki uspeh za srpski boks i medalja posle 26 godina za našu zemlju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading