Mirončikov želi novi pobedu - Srbija na Ameriku u polufinalu

Autor:

Sport

03.11.2021

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski reprezentativac, 23-godišnji Vladimir Mirončikov boriće se u srcu beogradske Arene za plasman u finale 21. Svetskog prevnstva u olimpijskom boksu čiji je domaćin naša prestonica.

Republika

Foto: BSS

Vladimir Mirončikov

U polufinalu koje je na programu 4. novembra 2021. Vladimir će u kategoriji do 80 kilograma nastupiti u meču pod rednim brojem 10 u drugoj sesiji koja startuje od 18 časova, za protivnika će imati Amerikanca

Mirončikov je Srbiji doneo ogromnu radost plasmanom među četiri najbolja boksera na planeti čime je obezbedio sigurnu bronzu i medalju za našu zemlju na koju se čekalo dugih 26 godina. Pobede nad prvacima Turske i Kazahstana pokazale su da ima snagu za i više od bronzane medalje koja mu je osigurana. Šansu za plasman u finale Vladimir će tražiti u četvrtak uveče oko 20.00 i to protiv najboljeg takmičara Sjedinjenih Američkih država.

- Srećan sam što ću biti upisan u istoriju srpskog sporta. Ipak, sam se da neću stati na ovome i da ću sutra nošen prepunom dvoranom pobediti i Amerikanca - istakao je Vladimir Mirončikov.

Naš as kojeg odlikuje sjajan stil boksa, koji navijači vole, prokomentarisao je i domaću publiku.

- Zaista je nešto posebno kada u toku meča gotovo stalno čujete silna skandiranja Vladimir, Vladimir. A onda u nastavku Srbija, Srbija. Često slušam himnu Srbije i stvarno se nadam i daću sve od sebe da je svi zajedno slušamo i u finalu na pobedničkom postolju posle mog meča - iskren je reprezentativac Srbije.

Inače ovo Vladimiru nije prva medalja za Srbiju. U maju mesecu u Zagrebu je predvodio našu reprezentaciju na seniorskoj Balkanijadi. Ubedljivo je pobedio sve rivale i osvojio zlatnu medalju. Tad je proglašen za najboljeg takmičara celokupnog balkanskog šampionata.

Mirončikov je plasmanom u polufinale obezbedio i minimalnu novčanu nagradu od 25.000 dolara. Srebrna medalja vredna je 50.000, a zlato 100.000 dolara. Nagrade bokserima na SP u Beogradu obezbedila je AIBA.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading