SRBI ODGOVORILI NA PROZIVKU HRVATA: "Orlovi" jednoglasni - videće Duvnjak koliko smo JAKI!

Autor: Marija Stefanović

Sport

03.11.2021

05:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak poručio je da Srbija nije na rukometnom nivou njegove selekcije i da bi zbog toga poraz od našeg tima bio veoma bolan za njega i njegove saigrače.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Domagoj Duvnjak i Vladimir Cupara

Dve selekcije sastaće se u drugom kolu Evropskog šampionata naredne godine, a taj duel na programu je 15. januara. Od njega nas, dakle, deli dva i po meseca, ali to nije sprečilo rukometaša Kila da Srbiju svrsta među rivale koji nemaju kvalitet da se suprotstave Hrvatskoj. U okviru C grupe u Segedinu igraće još Francuska i Ukrajina.

- Imamo mnogo nezgodnu grupu, pogotovo jer nam je prva utakmica s Francuzima. Uz Francuze, tu su još Srbija i Ukrajina. Mada Srbi nisu na našem rukometnom nivou, ali okršaji s njima nezgodni su u svakom sportu. Posebno bi bolno bilo izgubiti od njih u rukometu, u kojem su i snaga i tradicija uvek bile na hrvatskoj strani - kaže Duvnjak.

Ovakvo prepotentno razmišljanje Domagoja potiče iz činjenice da je Hrvatska aktuelni vicešampion Evrope i redovan učesnik završnice na velikim takmičenjima. S druge strane, Srbija je poslednju medalju, i to srebrnu, osvojila 2012. na EP u Beogradu. Međutim, pod komandantskom palicom Španca Tonija Đerone, naš tim deluje preporođeno i spreman je da pomrsi račune svima, pa i Hrvatima. U to veruje i golman naše selekcije Vladimir Cupara.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Domagoj Duvnjak preti Srbiji

- Ne znam da li je on baš tako izjavio ili su novinari to pogrešno preneli. Svakako, mi se nećemo obazirati na tuđe priče i komentare i gledamo samo nas. Verujemo da na ovom prvenstvu možemo da se nosimo sa svakim timom, pa i s Hrvatima. Mi idemo da postignemo što bolji rezultat i da zabeležimo što više pobeda. Ostale stvari nas stvarno ne zanimaju i nećemo se obazirati na njih - naglašava Cupara.

Njegovo mišljenje deli i legendarni rukometaš Dragan Škrbić.

- Već je počelo peckanje iako ima dosta vremena do početka Evropskog prvenstva. Svi znamo šta predstavlja duel između Srbije i Hrvatske. Dosta će na ovom meču uticati emocije, mislim da ekipa koja bude uspela da smiri strasti, što bi se reklo, ona će uspeti da slavi. Domagoj ima pravo na svoje mišljenje, ali ja se ne bih složio s njim. Naša reprezentacija i te kako ima šta da pokaže. Mogu da savladaju Hrvate, ali i ostale protivnike u grupi - zaključuje Škrbić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading