TUŽAN ZAVRŠETAK: Preminuo legendarni srpski sportista, pred kraj života čistio ulice da bi PREŽIVEO!

Autor:

Sport

02.11.2021

13:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni srpski bokser Ljubiša Avramelović preminuo je nakon kraće bolesti u 64. godini života.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Ljubiša Avramelović

Avramelović je tokom karijere pet puta bio prvak Srbije u papir-muva kategoriji, dok je dva puta bio vicešampion Jugoslavije.

On je bio i član reprezentacije SFR Jugoslavije, a prvi je i jedini bokser koji je izabran za sportistu Timočke krajine.

Avramelović je, takođe, i jedini sportista iz jugoistočne Srbije kojie je dobio zlatnu plaketu SFRJ za unapređenje sporta ovog regiona.

Legendarni Brka je profesionalnu karijeru završio 1990. godine, a već dve godine kasnije je ostao i bez posla.

On je, da bi preživeo, morao da čisti ulice, a živeo je u trošnoj kućici. Avramelović je do pre nekoliko meseci radio u JKP "Zaječar" kao čistač ulica, a potom je otišao u penziju.

Tada sam video šta je, u stvari, život. Moje klupske kolege, uprava, sve su to bili ljudi na položaju. Išao sam od jednog do drugog, tražio bilo kakav posao, oni prvo obećavali, pa posle počeli da beže od mene. E, mislio sam tada, što me ne dadoste u Radnički ili Partizan kad su me tražili, imao bih sad parče ‘leba - priča Ljubiša.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading